У травні-червні відбудеться зустріч лідерів країн нормандської четвірки, у результаті якої буде підписаний документ про виведення військ РФ із української території та роззброєння бойовиків.

Цю інформацію повідомив президент України Петро Порошенко в ефірі ток-шоу "Пульс" на телеканалі "112 Україна".

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Уже в травні або на початку червня будуть підписані документи нормандського формату, де буде передбачено виведення російських військ з української території, виведення важкої техніки і артилерії, роззброєння незаконних збройних формувань і прийняття рішення щодо введення блакитних шоломів ООН". Петро Порошенко

Президент підкреслив, що зустріч лідерів країн нормандської четвірки відбудеться у координації з президентом США.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, що директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович розповів, що думає щодо результатів другого туру виборів в Україні у коментарі виданню Обозреватель. На думку соціолога, Порошенка робить все можливе, щоб скоротити розрив між Зеленським.

"Я не прихильник тези про кардинальні зміни, а ось про скорочення – так. Прихильник в тому плані, що і дебати, і їх відсутність, і всі розмови навколо цього, і якась кампанія Порошенка за викликом Володимира Зеленського на ці дебати – все це повинно впливати в бік скорочення розриву між кандидатами. Але, як бачимо за результатами КМІС, які майже ідентичні тим, які є у нас, скорочення не відбувається".

Антипович наголосив, що опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) завершилося 14 квітня, а значить, до другого туру є тиждень, щоб картина змінилася.

"Соціологія КМІС була завершена 14 квітня, тобто ще тиждень, тому будемо дивитися. Зараз якихось кардинальних змін ми не те, що не побачити, ми їх не чекаємо. Скажімо так, результат виборів досить передбачуваний".

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністр молоді та спорту України Ігор Жданов виступив з заявою щодо проведення дебатів.

Також "Знай.uа" писав, що команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського відповіла на відкрите звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.