Шевченківський районний суд Києва розглядає можливість зняття арешту з рахунків побіжного президента Віктора Януковича і його оточення. Про це стало відомо з повідомлення прес-секретаря генерального прокурора України Лариси Сарган, який вона опублікувала на своїй сторінці в Facebook.

Прес-секретар написала: "Реванш? Сьогодні в 13:30 в Шевченківському райсуді (вул. Дегтярівська) суддя Голуб буде розглядати питання про зняття арештів з рахунків банку ВБР". Вона також зазначила, що ці рахунки належать Януковичу і його оточенню.

Пост прес-секретаря

Варто нагадати, що 24 січня поточного року Оболонський районний суд Києва заочно засудив колишнього Президента Віктора Януковича до 13 років позбавлення волі. Згідно з вироком, Янукович визнаний винним за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (посібництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу. В той же час його виправдали за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Віктор Янукович

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що колишній народний депутат від "Партії регіонів" Андрій Портнов, якого безрезультатно переслідувала українська влада відразу ж після Революції Гідності, різко розкритикував агітаційні борди чинного президента Петра Порошенка. Зокрема, Портнов прокоментував один з плакатів з неоднозначним написом, який з'явився на вулицях України.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Європейський союз ухвалив рішення про зняття санкцій з дев'яти громадян України, які були серед найближчого оточення президента-втікача Віктора Януковича. Згідно з даними видання, в Євросоюзі вважають, що доказів, щоб вводити санкції, не вистачає.

Також "Знай.uа" писав, що відомий український телеведучий, продюсер та шоумен Ігор Кондратюк вирішив трохи остудити пристрасті з Зеленським і Порошенком, призвавши колишнього президента України - Віктора Федоровича Януковича, до порушення тривалої тиші.