У середу, 17 квітня, стало відомо про те, що президент Росії Володимир Путін відправив у відставку главу президентського управління прикордонного співробітництва Олега Говоруна. Про це зазначається в опублікованому указі.

При цьому в тому ж документі повідомляється, що Путін призначив на цю посаду Олексія Філатова. З'ясувалося, що в минулому році Філатов на посаді заступника начальника управління став куратором ОРДЛО.

Раніше ми писали про те, що скандальний екс-перший заступник глави Донецької військово-цивільної адміністрації Віктор Ремський може очолити область у разі обрання президентом Володимира Зеленського. Наголошується, що Ремський повернувся в Краматорськ після першого туру виборів.

Також відомо, що проти Ремского розслідує справу Державне бюро розслідувань. Чиновник приєднався до «ЗеКоманди», уклавши вигідну угоду. В ОДА на Ремського була покладена координація роботи правоохоронних структур і військових об'єднань Донецької області, за фактом – контрабанди через сіру зону.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, поки в Україні не пройдуть вибори, Росія не буде йти на ескалацію конфлікту на Донбасі. Кремль і так зміг зав'язати більшість українських політиків з допомогою грошей, які постійно йшли протягом багатьох років до початку бойових дій на Донбасі і анексії Криму. Про це заявив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

Як повідомляв портал Знай.uа, команда кандидата в президенти України Володимира Зеленського відповіла на відкрите звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. В штабі Зеленського заявили, що Крим, безумовно, є окупованою територією України. Весь цивілізований світ визнав цю окупацію.

Також портал Знай.uа писав, що українці, які їдуть в РФ на заробітки, можуть привернути увагу ФСБ. Про це стало зрозуміло зі слів генерал-лейтенанта, ветерана зовнішньої розвідки Василя Богдана. За його словами, спецслужби Росії активно вербують українських заробітчан.