Росія заборонить імпорт труб з України.

Про це стало ясно з документа "Про внесення змін до постанови уряду РФ від 29 грудня 2018 року".

Зміни торкнуться імпорту труб з чорного металу, в тому числі і тих видів, які використовуються для нафто і газопроводів.

Як свідчить постанова, під заборону потрапляють труби, трубки, порожнисті профілі, труби з чорних металів (крім чавунного литва), у тому числі з корозійностійкої сталі, труби круглого поперечного перерізу з заліза або нелегованої сталі, труби квадратного або прямокутного поперечного перерізу.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також Росія заборонить імпорт таких виробів, як дріт і канати.

Найбільший український виробник труб – компанія "Інтерпайп". Нею володіє Віктор Пінчук.

Варто нагадати, що Росія вирішує ввести заборону на експорт в Україну нафти і нафтопродуктів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, - пишуть російські ЗМІ.

Прем'єр-міністр Російської Федерації зазначив, що деякі вітчизняні товари можна буде вивозити в Україну тільки після спеціального дозволу.

"Визначається перелік тих товарів, які з 1 червня поточного року можна буде вивозити в Україну лише на підставі окремих дозволів. У цю категорію включена продукція ПЕК, у тому числі вугілля, нафта, і нафтопродукти", - уточнимо глава уряду РФ.

Медведєв також нагадав, що РФ розширила список товарів, на які поширюється заборона на ввезення з України на територію Росії.

"Я підписав постанову уряду. Ми розширюємо заборона на ввезення в Росію окремих видів товарів, цей крок торкнеться української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, вартість якої за минулий рік склала майже 250 млн доларів", - зазначив Медведєв.

Нагадаємо, Росія "закрила" інтернет

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українським бізнесменам готують нові правила ігри

Також Знай.ua" писав про те, що Які продукти стануть розкішшю для українців