Український політик та громадський діяч, лідер політичної партії Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко розповів, що буде із Верховною Радою після можливої перемоги кандидата Володимира Зеленського. Про це він розповів в інтерв'ю Politeka.

"Вірогідність перемоги Зеленського дуже висока... Його перші випробування після виборів - це відносини з Верховною Радою України - тут, мені здається, у нового президента є дві альтернативи - перша - змусити парламент ухвалити 5-10 законопроектів, які він обіцяв ухвалити. Така співпраця буде означати, що вибори у нас будуть планові - 31 жовтня. Якщо Рада не погоджуєтся приймати закони, а це - новий виборчий закон, зняття депутатської недоторканності, тимчасові слідчі комісії для процедури імпічменту, незаконне збагачення - тобто набільш резонансні речі. Якщо Верховна Рада не згодиться за них голосувати - у мене лише один варіант розвитку подій - довчасні вибори... Тобто альтернатива в Україні є така - або планові вибори 31 жовтня за новим виборчим законом з відкритими списками або дочасні вибори за старим законом, і ці вибори пройдуть в кінці липня", - розповів Томенко.

Нагадаємо, лідер партії "Рідна країна" прокоментував "досягнення" чинного президента Петра Порошенка та його команди за 5 років перебування при владі.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Томенко відзначає, що головним успіхом команди влади називають реформу децентралізації. Також вважається, що визначальну роль у цій історичній для громадян справі зробили депутати прогресивної і народної більшості ВР.

"Нині хочу продемонструвати реальний зміст децентралізації для правильних депутатів і неправильних областей, міст і громад України. Отож, відомо, що команда Гройсмана-Порошенка удосконалила застарілу систему Януковича-Азарова по підкупу депутатів за наші, бюджетні кошти. Схема проста: депутат голосує “за” ініціативи влади не читаючи, а натомість – влада наділяє наші, бюджетні кошти на їхні округи", - підкреслив політик.

Нагадаємо, Микола Томенко висловив свою позицію щодо другого туру виборів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у мережі розгораються суперечки з приводу прийнятого президентом рішення про звільнення губернатора Одеської області Максима Степанова.

Також Знай.ua писав про те, що столиця продовжує потерпати від управлінських рішень київської влади.