Вибори президента України 2019 розтягнулися на два тури. Перший пройшов 31 березня. Його результати оголосили через кілька днів і в нашій країні з'явилися два головних кандидати. Варто зазначити, що ще до офіційного результату стало зрозуміло, що другий тур точно буде і хто в нього пройде.

Все завдяки екзитполам. Це процес опитування громадян безпосередньо після голосування біля виборчих дільниць. Зазвичай їх проводить декілька різних організацій, але результати майже ніколи не відрізняються. І зараз ми розповімо вам, коли приблизно буде екзит-пол другого туру виборів президента України, як він працює і чи варто йому довіряти

Екзит-пол 2 туру виборів в президенти України 2019: результати

Офіційний результати экзитполів будуть оголошені 21 квітня о 20.00. З великою часткою ймовірності можна сказати, що вони одразу ж і покажуть нам, хто стане наступним президентом України.

другий тур виборів
другий тур виборів

Якщо офіційні результати ЦВК оголосить тільки протягом 10 днів, тобто до 1 травня, то екзит-пол покаже все набагато раніше.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Тому, можна сказати, що результати виборів президента України 2019 ви можете дізнатися на znaj.ua вже 21 квітня о 20.00.

Крім цього, ми розповімо, чому екзитполам дійсно можна і навіть потрібно довіряти.

Чому екзитполів можна довіряти

Статистична похибка екзитполу – 2.5 відсотки. Якщо врахувати, що у нас лише 2 кандидати, то ймовірність того, що ми дізнаємося кінцевий результат виборів вже 21 квітня дуже велика. Для прикладу: в першому турі виборів похибка склала 1.9 відсотків, у 2012 році – 1.9, 2014 – 1.3.

Національний екзит-пол України не тільки пророкує результати, але і допомагає контролювати якість і прозорість процесу виборів президента.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Сьогодні опитування буде функціонувати на 400 виборчих дільницях буде опитано близько 17000 осіб. Попередній результати будуть оголошені о 20.00, а кінцеві о 22.00.

Що таке екзит-пол і як його проводять

Як ми вже говорили, екзит-пол – це процес опитування людей безпосередньо на виході біля виборчих дільниць. Він завжди проводиться в день голосування, щоб найбільш точно дізнатися попередні результати виборів президента в країні.

В анкеті виборця також будуть питання, які стосуються його статі, віку, освіти і часу, який він витратив для вибору. На основі цього можна буде скласти портрет виборця кожного з учасників.

Нагадаємо, що другий тур виборів президента України 2019 буде проводитися 21 квітня. А результати экзитоплов ви зможете дізнатися в цей же день о 20.00.