Другий тур виборів президента України пройшов 21 квітня. У цей день всі охочі виборці віддали свої голоси за кандидата, який їм сподобався. ЦВК має оголосити офіційні результати виборів президента України протягом 10 днів після другого туру, тобто не пізніше 1 травня.

Але ми можемо дізнатися все набагато раніше – безпосередньо в день голосування, в цьому нам допоможе екзит-пол. Статистична похибка опитування становить лише 2,5 відсотка та враховуючи, що у нас лише 2 кандидати, ймовірність такого мінімального розриву між ними незначна.

Екзит-пол другого туру виборів президента України 2019: результат

Екзит-пол другого туру показав, що Володимир Зеленський набрав 73,2% голосів. Петро Порошенко у свою чергу отримав 25,3% голосів.

Майже з повною впевненістю можна сказати, що переміг Володимир Зеленський, адже статистична похибка не може бути наскільки великою, як показав сам екзит-пол.

дебати Зеленського та Порошенка
дебати Зеленського та Порошенка

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

І, швидше за все, офіційні результати ЦВК, які будуть оголошені до 1 травня, підтвердять цю інформацію.

Результати екзитполу другого туру виборів президента України 2019: чому йому варто довіряти

Як ми вже сказали вам, статистична похибка всього лише 2.5 відсотків, а на практиці останніх років в Україні, вона ще менше.

Наприклад, в першому турі виборів вона склала лише 1.9%, у 2012 році – також 1.9. А у 2014 і зовсім лише 1.4.

дебати Зеленського та Порошенка
дебати Зеленського та Порошенка

Настільки точний результат можна отримати лише завдяки своєчасному опитуванню, яке проводиться біля виходу з виборчої дільниці. Крім цього людина також має назвати свій вік, рід діяльності, скільки часу вона витратила на вибір.

Це допомагає скласти портрет виборця того, чи іншого кандидата в президенти.

Національний екзит-пол країни 21 квітня буде працювати на 400 дільницях буде опитано близько 17 000 респондентів. А офіційні результати оголосять о 22.00.

Якість його результатів будуть гарантувати відразу дві соціологічні компанії (КМІС і Центр Разумкова), які будуть одночасно робити опитування.

Нагадаємо, що за результатами екзитполу другого туру виборів президента України 2019 переміг Володимир Зеленський, який набрав 30,6% голосів. Петро Порошенко набрав 17,8% голосів.