Другий тур виборів президента України пройшов 21 квітня. Він почався в 8 ранку, а закінчився о 20.00. Перші результати ми зможемо дізнатися посредствам екзитполів, які будуть оголошені в 20.00.

А от офіційних даних ЦВК варто чекати кілька днів. Крайня дата оприлюднення імені президента України – 1 травня. Тобто у виборчої комісії є не більше 10 днів, щоб підрахувати всі виборчі бюлетені.

Перші результати ЦВК

Перші результати ЦВК можна буде побачити вночі з 21 на 22 квітня і далі слідкувати за процесом підрахунку голосів і тим, хто з кандидатів лідирує можна буде на офіційному сайті ЦВК, де інформація про стан підрахунку голосів на виборах президента України оновлюється онлайн.

На даний момент лідирує Володимир Зеленський, у якого 71,90% відсотків голосів. У Петра Порошенка у свою чергу 25,79% відсотків голосів. Зараз підраховано всього 5,27% відсотків усіх бюлетенів в Україні.

вибори в Україні
вибори в Україні

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Явка на вибори не сильно відрізнялася від явки на перший тур і склала … відсотків усіх можливих виборців.

Результати виборів президента України 2019: коли будуть офіційні результати

Точно сказати про це поки що неможливо. Але якщо доля перший тур, то для підрахунку всіх бюлетенів знадобилося 5 днів. Нагадаємо, що голосування розпочалось 31 березня, а кінцеві дані були оголошені 4 квітня.

Можна припустити, що і в другому турі варто чекати приблизно стільки ж часу плюс/мінус один день. І ймовірно результати голосування від ЦВК ми отримаємо 25-26 березня. Але, можливо, якщо враховувати явку на вибори часу знадобиться трохи менше.

ЦВК залишилось опрацювати менше 10% бюлетенів
ЦВК залишилось опрацювати менше 10% бюлетенів

Після того, як дані будуть опубліковані ЦВК, газети "Голос України" та "Урядовий кур'єр" повинні будуть протягом 2-3 днів опублікувати ці результати.

А після урочистої церемонії та інших важливих офіційних заходів новий глава держави вступить на посаду 3 червня.