Як відомо, 21 квітня відбувся другий тур виборів президента України. За даними Національного екзит-полу впевнену перемогу здобув Володимир Зеленський, який набрав 73,2% голосів виборців. Майбутньому президенту країни вже зателефонував очільник США Дональд Трамп.

Про це повідомив у соціальній мережі Twitter спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

Ініціатором телефонної розмови стала американська сторона.

"Президент Трамп зателефонував привітати Володимира Зеленського з перемогою на виборах та український народ з мирними та демократичними виборами. Ми й надалі будемо підтримувати зусилля України у відновленні територіальної цілісності та протидії агресії", - написав Волкер.

Окрім цього Волкер також подякував ще чинному президенту Петру Порошенку за "його сміливість керувати Україною у надзвичайно важкий час і за його відданість демократичним інституціям та за прийняття волі українського народу".

Привітали Володимира Зеленського з перемогою у другому турі з розгромними 73,2% вже і лідери інших країн. Так, УП повідомляє, що Зеленський вже провів телефонні переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Еммануель Макрон
Еммануель Макрон

Також повідомляється, що посол Франції Ізабель Дюмон приїхала в штаб кандидата в президенти України Володимира Зеленського, який за результатами екзит-полів, переміг у другому турі виборів.

Також у штабі Зеленського з'явився посол Естонії в Україні Герт Антсу. Пізніше там з'явилася депутат Європарламенту Ребекка Хармс.

Нагадаємо, після голосування на одній із виборчих дільниць столиці, команда "Слуги народу" Володимира Зеленського зібрала штаб на засідання.

Як повідомляв "Знай.ua", російський комік надихнувся перемогою Зеленського і серйозно планує йти в президенти.

Також "Знай.ua" писав, як світові ЗМІ відреагували на перемогу Зеленського: ганьба для політичної еліти.