Скандальний голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко написав заяву про звільнення з посади.

Про це повідомив представник обладміністрації, передають Українські Новини.

Олексій Савченко

Повідомляється, що сьогодні Савченко збирається особисто віддати заяву в Адміністрацію Президента.

Зазначимо, що його особисто призначив на посаду голови обладміністрації у жовтні 2016 року Петро Порошенко.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Олексій Савченко

На посаді він прославився як "український Кадиров" (копіював його в одязі і дослівних виразах) і як основний підозрюваний у доведенні до самогубства льотчика Волошина (герой АТО). Останній факт викликав масові протести Нацкорпуса у квітні 2018, після чого було відкрито кримінальну справу (досі не розслідується).

Олексій Савченко

Нагадаємо, що колега в. о. голови Миколаївського аеропорту Владислава Волошина Аліна Коротич заявляє, що на нього тиснули чиновники облдержадміністрації на чолі з губернатором Олексієм Савченком. Про це заступник генерального директора з розвитку КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" повідомила "Громадському".

Вона запевняє, що останні два тижні Волошин вів переговори з Миколаївською облдержадміністрацією.

Владислав Волошин

"Були якісь переговори з облдержадміністрацією, про підписання акта виконаних робіт, щодо терміналу. Тих робіт, які вже були виконані. Але тендеру фактично не було, його скасували. Це незаконно, тому він не погоджувався", – наголосила Коротич.

Раніше у соцмережі поширювалося нібито телефонне листування Волошина, де згадується губернатор Савченко, тендери, перевірка НАБУ реконструкції аеропорту, документи від ОДА та наміри покінчити з життям.

У той же час сам голова Миколаївської ОДА закликав не займатися "незрозумілими речами". Він заявив, що дізнався про самогубство Волошина, коли проходив лікування, і не може повірити в це.

Також, за даними First Truth & Transparency Committee, у Олексія Савченко була основна задача - показати максимально хороший результат для Порошенка на виборах. Одним з джерел підкупу виборців щосили використовувалася комплексна програма соцзахисту "Турбота", на яку в обласному бюджеті було передбачено 70 мільйонів гривень.

"У Савченко дуже нехороша ситуація. Він дуже багато" недовіддав" на Банкову за час свого губернаторства, при цьому вирішуючи питання від імені Петра Олексійовича по вилученню коштів з місцевої еліти. І робив це не дуже хорошими методами. Місцеві втомилися від Савченка, і настукали Віталію Ковальчуку. У Порошенка була дуже важка розмова з Савченком. І він буде йти на все, щоб дати «татові» результат", - розповіло джерело, близьке до АП.

Сьогодні в СБУ і ГПУ тримають під сукном ряд цікавих історій з життя Олексія Юрійовича і його «соратників», в тому числі про їхню ролі в розстрілі Євромайдану, зв'язках з так званою «ДНР», виведення коштів вкладників з банків - банкрутів за кордон, махінації з будівництвом і грошима обдурених вкладників і т п.

Також, варто відзначити, що Олексій Савченко, колишній УБОЗівець, створив свій банк "Авант Банк" за активного сприяння кримінальних авторитетів і високопоставлених «перевертнів» у правоохоронних органах епохи Януковича. Після перемоги Майдану Савченко влився в нову владу під 48 номером партійного списку чинного президента - «Блоку Петра Порошенка».

Завдяки політичним зв'язкам і статусу Олексія Савченко, банк отримав монопольне право на обслуговування багатомільйонних грошових потоків, які збирає Державна міграційна служба при видачі і оформлення закордонних паспортів, обслуговував зарплатні проекти силових відомств, брав участь в держпрограмах з бюджетними коштами, зокрема в сфері будівництва.

Як повідомляв Знай. ua, в справі слуги народу спливли всім знайомі прізвища.

Також Знай. ua писав, що категорично заборонено робити на дільницях.