23 квітня парламент почав свій пленарний тиждень вже знаючи, хто переміг на президентських виборах. Мабуть для того, щоб обмінятися думками з цього приводу, в цей день було на диво багато депутатів. Але все одно ближче до обіду їх знову залишилося кілька десятків у сесійній залі.

Надія повернулась

Цікаво, але в цей день більшість депутатів були радісні і жартували відчайдушно. Тільки не зрозуміло, у них дійсно був такий гарний настрій або це було щось на кшталт істерики.

«Петро Олексійович, а хто такий Петро Олексійович?», - жартував на своєму робочому місці депутат «Оппоблока» Михайло Добкін.

Михайло Добкін не приховував свого гарного настрою після другого туру виборів

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Однією з найсерйозніших виявилася Надія Савченко, яка сьогодні вперше з'явилася в сесійній залі, після свого ув'язнення. Вона не була балакуча, але все ж зазначила, що не буде в опозиції до нового президента.

«Я побачила, що всі старі політичні сили вміють працювати тільки так: або домовилися - і в коаліції, або не домовилися - і в опозиції. Без домовленостей. Я не буду ставати в опозицію. Мені досить було прочитати програму кандидата. Багато пунктів - це ті, про які я заявляла три роки тому», - заявила вона.

Савченко повернулася через рік в сесійний зал

Поки Савченко тримається особняком серед інших парламентаріїв, так як багато хто з її колег проголосували рік тому за її арешт.

Все в перлинах

Також можна сказати, що в Раду прийшла повноцінна весна. Жінки пурхали в легких сукнях і навперебій щебетали між собою. Було видно, що вони хочуть подобатися чоловікам.

Кореспондент Знай.ua зазначив, що дуже багато депутаток в цей день наділи на себе прикраси з перлів.

Не відомо, хто почав цей тренд, але першу в намисті з перлів ми побачили другого віце-спікера ВР Оксану Сироїд. Вона, до речі, нерідко носить цю прикрасу.

Її колега по фракції «Самопоміч» Олена Сотник була у витонченої білій сукні і також одягла перлове намисто.

Підтримати своїх колег вирішила і член «Народного фронту» Тетяна Чорновіл, вона прийшла в сесійний зал в дорогому пальто, яке навіть вирішила не здавати в гардероб. На ній також було прикраса з перлів.

А ось член БПП Оксана Продан вирішила вдягнути не перлове намисто, а браслет з перлів. Вона також в цей день була в усьому світлому, з розпущеним волоссям. Багато хто її бачив, шепотілися, «чи не закохалася Оксана Петрівна».

Шкарпетки Лещенка

Також в цей пленарний день виділився і член БПП Сергій Лещенко, який останнім часом зачастив до Володимира Зеленського. Політик також був присутній в штабі кандидата в президенти під час озвучування даних екзит-полів. Він встиг сфотографуватися з учасницею «Квартал 95» Оленою Кравець, з дружиною Зеленського, але не з ним самим. Тому питання чи буде він у команді Зе - залишається відкритим.

«Серед наших депутатів можуть знайтися ті, хто перейде в іншу партію, - змалювала в кулуарах ситуацію представник президента в ВР Ірина Луценко. - Це політика і у нас так завжди відбувається. Лещенко хоче бути в команді Зеленського, хоча Зеленський сказав, що він не в його команді».

Але видно колишній журналіст вважає по-іншому, і 23 квітня після того, як стало ясно, що наступним президентом стане Володимир Зеленський, він прийшов на роботу в зелених шкарпетках і всім їх демонстративно показував.

Лещенко прикував до себе увагу колег

Колеги навіть робили фотографію його яскравих шкарпеток.

Знайшлися й ті, хто вирішив собі зберегти на пам'ять зелені шкарпетки нардепа

Подивимося, чи допоможуть такі хитрощі потрапити Лещенко в команду шостого президента України або ж йому доведеться шукати новий політичний проект.

Як повідомляв Знай. ua, у Макрона розсекретили результати переговорів з Зеленським.

Також портал Знай. ua писав, що у Зеленського показали, як подолати корупцію.