Телеведучий Андрій Пальчевський гостро розкритикував прийняття Верховною Радою закону про функціонування української мови та пояснив свою позицію.

Андрій Пальчевський
Андрій Пальчевський

Відповідне відеозвернення з’явилося на його каналі в Telegram, передає Рoliteka.

"Для того, щоб вивчити цей закон знадобиться багато років. До чого він приведе, я не знаю. Найстрашніше це з боку національних меншин. А я сьогодні подивився в Вікіпедії – 8,5 млн називають себе росіянами, не рахуючи румунів, болгар і всіх інших. Можуть з’явитися свої лідери, які можуть стати на чолі під прапором захисту мови", – заявив телеведучий.

Андрій Пальчевський
Андрій Пальчевський

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Варто додати, що серед противників мовного закону поруч з Пальчевським виявилися також глава парламентської фракції “Опозиційний блок” Вадим Новінський і його заступник Олександр Вілкул. Вони зареєстрували у Верховній Раді проект постанови, яким пропонують скасувати рішення парламенту про ухвалення в цілому законопроекту (№5670-д) про функціонування української мови як державної.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

“Подав у Раду проект постанови, який блокує підписання мовного закону! Таким чином, ні спікер парламенту Парубій, ні президент Петро Порошенко не можуть підписати цей закон. Відповідно, цей закон не може вступити в силу”, – написав Вілкул на своїй сторінці у Facebook після прийняття закону у четвер, 25 квітня.

Олександр Вілкул
Олександр Вілкул

Він зазначив, що проект постанови поданий відразу після голосування мовного закону в сесійній залі.

“Питання – чи піде Парубій на порушення законодавства, підписавши цей закон, без розгляду нашого проекту постанови”, – додав нардеп.

Крім того, згідно з інформацією на сайті Верховної Ради у четвер, після прийняття закону про українську мову народні депутати Юрій Бойко і Юлій Іоффе, а також Василь Німченко, Нестор Шуфрич, Юрій Мірошниченко, Михайло Папієв (всі з фракції “Опозиційний блок”) зареєстрували проект постанови (№5670-д-1) про скасування рішення Верховної Ради України щодо мовного закону.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Як повідомляв раніше Знай.ua, Верховна Рада ухвалила закон про функціонування державної мови.

Також Знай.ua писав про те, що відомий експерт, блогер Юрій Касьянов написав на своїй сторінці на Facebook, що думає про долю України після прийняття "мовного закону".