У лютому жителі Землі відчують потужні магнітні бурі, через потужні викиди на Сонці, які сталися 26 січня.

Хоча останні кілька місяців на зірці спостерігалося затишшя, через вступ в період мінімуму активності. Такі фази характерні невеликою кількістю темних плям на поверхні Сонця. Це найдовший період спокою, починаючи з 2008-го року, пише "Метеопрог".

Раніше науковці та астрономи прогнозували, що 2019 році не буде потужних магнітних бурь. Проте в січні на Сонці стався викид корональної матерії в районі комплексу плям AR2733, який простягається на 100 тисяч кілометрів.

"Перша магнітна буря класу G1 очікується вже на самому початку лютого - 1 і 2 числа. Правда, перші бурі не будуть сильними, тому і геомагнітні збурення помітять не всі", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зазначається, що вже в середині місяця - в період з 19 по 21 лютого - очікується сильна магнітна буря, яку можуть відчути всі, в тому числі і ті, хто не є сильно метеозалежним. Магнітні бурі можливі 22, 27 і 28 лютого, але їх відчують не всі. Крім магнітних бур 5, 7 10 і 15 лютого в лютому пройдуть незначні спалахи магнітних хвиль, які відчують метеозалежні люди.

Під час магнітних бур у особливо чутливих людей порушується робота серцево-судинної системи, загострюються хронічні захворювання, може підвищуватися артеріальний тиск і рівень адреналіну в крові, з'являються занепокоєння і страхи.

Медики в такі дні рекомендують не навантажувати себе надмірною роботою, більше відпочивати і уникати стресів, а також дотримуватися правильний раціон харчування і водний режим. У ці дні краще не їздити далеко і тримати під рукою необхідні ліки.

Нагадаємо, на Україну насувається буря небачених масштабів: як пережити найстрашніший день місяця. Експерти дали рекомендації метеозалежним.

Як повідомляв Знай. ua, українців накриє буря неймовірних масштабів. Українцям дали прогноз магнітних бур на наступний тиждень.

Знай. ua писав, що українців чекає серйозний удар: занепад сил, стреси і депресія. Вважається, що лише 10% людства дійсно страждає від надмірної сонячної активності.