Варто нагадати той факт, що дико гучний законопроект "Про мову" український парламент прийняв ще 4 жовтня 2018 року. Основна задумка автора полягає в забезпеченні, через прийняття закону, функціонування української мови як державної.

Якщо документ все-таки стане законом, в Україні створять Нацкомісію зі стандартів української мови, яка розроблятиме і затверджуватиме стандарти державної мови – це правопис, стандарти термінології, підручники та посібники. Про це пише портал "Політека".

При затвердженні закону, в країні з'явиться посада Уповноваженого з захисту української мови. Його функції — захищати українську мову, усувати обмеження у використанні мови і відстоювати права українців на отримання інформації і послуг в усіх сферах суспільного життя на всій території України державною мовою, а також скаржитися на всі можливі порушення мовних прав.

Для простого українця прийняття закону означає наступне: в особистому просторі – все залишиться незмінним – якою мовою хочеш, такою і кажи, також дію норм можливо затвердженого закону не буде поширюватися на релігійну сферу – на мову релігійних обрядів. В іншому зміни передбачаються наступні:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

1. ЗМІ і сайти можуть видаватися декількома мовами. В першу ж чергу державною мовою.

2. В місцях розповсюдження друкованих ЗМІ україномовних газет і журналів має бути не менше 50% назв друкованих ЗМІ. Примітно, що можна видавати газету або журнал в двох або більше мовних версіях, одна з яких повинна бути державною мовою.

3. Всі сайти за замовчуванням спочатку завантажуватимуться українською, але можуть мати й інші версії. Цікаво, що українська версія повинна бути обсягом не менше версії ніж та, що іншою мовою.

4. Видавництва повинні видавати українською не менше ніж 50% від усіх виданих протягом року книжкових видань.

Нагадаємо, Фаріон жорстко відповіла на заклики допомогти Зеленському з українською.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський повинен зробити "це": Романенко негайно звернувся до слуги народу.

Також Знай.uа писав, Вадим Новинський: Завдання нової влади - зупинити війну і подолати розкол в суспільстві.