Речник штабу Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів в ефірі 112 Україна 26 квітня, як будуть пробувати реалізувати ідею "здай корупціонера".

Нагадаємо, раніше Зеленський в ефірі одного з телеканалів заявив, що з корупцією в Україні можна ефективно боротися з допомогою працювавший в США закону Лінкольна. Згідно з ним, громадяни, які виявили чиновників-злодіїв, отримували відсоток від вкрадених коштів.

"Що стосується 10% (від грошей, які повернулися назад у бюджет після упіймання корупціонера − ред.), дійсно є така ідея, ми будемо пробувати її реалізувати. Якщо ви допоможете відправити корупціонера за ґрати в рамках чинного законодавства, в рамках доказової бази, яка за вашої допомоги, в тому числі, буде зібрана, то напевно, ви будете заслуговувати на захист держави і на певну компенсацію за вашу добровільну допомогу. Ми будемо намагатися реалізувати це в життя", − підкреслив Разумков.

За його словами, антикорупційні структури будуть працювати окремо від президента і уряду.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Це повинні бути незалежні структури, які будуть працювати автономно від президента, від народних депутатів, від Кабінету Міністрів, і в тому числі, якщо хтось з перерахованих вище порушить закон", − вказав глава штабу Зеленського.

Нагадаємо, в команді новоспеченого президента України Володимира Зеленського заявили, що вони мають намір перезапустити Нацагентство з питань запобігання корупції і змінити керівництво Спеціальної антикорупційної прокуратури.

За словами експерта, в "Зе!" команді є намір про перезапуск НАЗК, а також "йде дуже серйозна дискусія щодо перезапуску керівництва САП".

Також ми писали, що теоретично, в рамках Конституції, розпуск Верховної Ради України після інавгурації кандидата можливий. Про це заявили в команді переможця другого туру президента, відомого українського гумориста Володимира Зеленського.

Нагадаємо, "Скажіть спасибі Ахметову": як українці втратять десятки тисяч доларів.

Як повідомляв Знай.uа, Команда Зеленського готує доленосний законопроект: тепер не втекти.

Знай.uа писав, Гончаренко відправили читати: він виляв, відбивався і кричав.