25 квітня міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в Києві зустрівся з обраним українським президентом Володимиром Зеленським. Литовське видання DELFI взяло інтерв'ю у обраного президента Володимира Зеленського.

Лінкявічюс - перший представник Заходу, який зустрівся із Зеленським після виборів. Лінкявічюс і Зеленський обмінялися подарунками. Міністр закордонних справ Литви подарував Зеленському перископ - прилад для огляду околиць з укриття. Новообраний президент України подарував литовському міністру календар з ілюстраціями з свого серіалу "Слуга народу" і майки.

Володимир Зеленський подякував Литву за допомогу і стверджував, що Литва — відмінний приклад Україні на її шляху в Європу.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

"Ви знаєте, мені здається, це (Литва, - ред.) вітрина Європейського Союзу та чудовий приклад, як має виглядати демократична держава. Ми до цього йдемо. Я думаю, що саме в допомогу на міжнародному рівні, що Литва і робить для України, є захисником у питаннях Євросоюзу, у питаннях НАТО. По-друге, і те, що ми сьогодні обговорювали з міністром. Допомога, ми дійсно вдячні за допомогу для наших хлопців, які на фронті, які захищають нашу країну, в оборонному процесі, медичній реабілітації, - дуже багато робить Литва", - заявив Зеленський.

Також Зеленський розповів про політичні пріоритети, які вибрала його команда.

"Для нас найголовніше - боротьба з корупцією. Це номер один. Ми розуміємо, що важливо і припинення вогню. Ми хочемо, щоб усі наші хлопці повернулися додому живими. І, звичайно ж, ми будемо пам'ятати тих, що захищав нашу країну і віддав своє життя — найдорожче, що нам дає Бог. Але є глобальна війна внутрішня в країні — це корупція. Тому, це — наші пріоритети. Не боротися з нею, а побороти", - заявив він.

Також він заявив, що до кінця ще не встиг повірити, що він президент.

"Але головне, що повірили люди. Вони це довели своїм вибором. Я їх всіх, користуючись нагодою, камерами, ефіром, всім ще раз дякую. А далі — повноваження. Скоро, скоро. Ще місяць", - завив він.

Нагадаємо, Зеленський переміг в третій раз: ЦВК готова оголосити результати виборів.

Як повідомляв Знай.uа, європейські експерти назвали головних ворогів Зеленського на посаді президента: "Це буде удар під дих".

Знай.uа писав, у Путіна пояснили гематоми на тілі Сенцова: "Був притиснутий обличчям до стіни, недовго".