НБУ оштрафував "Альпарі Банк", головою наглядової Ради якого є екс-президент Вікор Ющенко, на 2 млн грн за порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.

Про це повідомляє журналіст Олександр Дубинський на власному сайті.

У повідомленні йдеться, що банк здійснював ризикову діяльність, яка полягає у проведенні двома фінансовими установами в період з 02.02.2018 р до 25.05.2018 р фінансових операцій з перерахування безготівкових коштів на загальну суму близько 400 млн грн у два інших банку за договорами на послуги інкасації.

Віктор Ющенко

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Гроші в подальшому засобами інкасації інших банків доставлялися готівкою в ці фінансові установи для розрахунків з фізичними особами, які продають сільгосппродукцію або металобрухт.

"Характер і наслідки зазначених фінансових операцій дають підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані, зокрема, з легалізацією кримінальних доходів, конвертацією (переказом) безготівкових коштів в готівку з використанням втрачених, викрадених документів або мають ознаки підроблених, недійсних", - йдеться в прес-релізі НБУ.

НБУ
НБУ

У повідомленні підкреслюють, що головою наглядової ради "Альпарі Банку" є екс-президент України Віктор Ющенко.

В наглядову раду банку також входить екс-міністр економіки Сергій Терьохін.

Єдиним акціонером банку значиться Бахтари Хедаятоллах, громадянин України, який проживає в Дубай (ОАЕ).

На 1 квітня 2019 р активи "Альпарі Банку" становили 263,7 млн грн. З них 192 млн грн - цінні папери, 33 млн грн - кредити клієнтам.

Акціонерний капітал банку 232 млн грн, збиток на 1 квітня 7,7 млн грн.

Нагадаємо, третій президент України Віктор Ющенко висловив думку, що 90% кандидатів у президенти не готові чинити опір у війні на Донбасі. Про це він заявив в інтерв'ю "Новому часу".

За словами політика, війна на сході необхідна Російської Федерації для того, щоб і надалі продовжувати свою імперську політику.

Як повідомляв раніше Знай.ua, під час Економічного форуму "Влада та бізнес" третій президент України Віктор Ющенко проаналізував ситуацію в країні і пояснив шляхи можливого вирішення головної проблеми - тіньової економіки та бідності населення.

Також Знай.ua писав про те, що перший президент України Леонід Кравчук поскаржився на розмір своєї пенсії.