Третій президент України Віктор Ющенко назвав основні вимоги до майбутнього кандидата на головний пост держави. В ефірі "Радіо свобода", відповідаючи на питання, хто з його колишніх підлеглих – Петро Порошенко чи Юлія Тимошенко може бути найкращим президентом, Ющенко сказав:

Віктор Ющенко, третій президент України
Віктор Ющенко, третій президент України

"Найкращий президент – той, хто дає відповідь на п’ять головних питань, які в нас стоять на порядку денному. Перше питання: війна. Це ті пункти, по яких я буду вибирати президента. Пункт другий – безпекова політика. Це питання стратегічне: як ви бачите принести країні гарантію її вічного існування?".

Віктор Ющенко, третій президент України
Віктор Ющенко, третій президент України

На думку Ющенка, під поняттям "безпека" слід розуміти курс на вступ України до НАТО:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"Так. Бо зараз ми позаблокова країна. Ви бачите, до чого позаблоковість привела?... І мені дуже цікаво, хто той лідер, який без помилки може написати слово НАТО. Крім президента Порошенка, я б можливо ще одного-двох назвав би. Але всі решта чомусь кинулися до теми миру. І ніхто не поклав на стіл, як же цей ваш план миру виглядає", - сказав Ющенко.

Віктор Ющенко, третій президент України
Віктор Ющенко, третій президент України

Третьою умовою, за його словами, є політика національного відновлення і національного становлення України.

"Я маю на увазі, 45 мільйонів українців крок за кроком через національне усвідомлення повинні стати однією сім’єю… Нації починаються з 6-7 базових речей. На першому місці стоїть мова. Це той базовий соціальний клей, який 45 мільйонів може склеїти в сім’ю", - сказав Ющенко.

Віктор Ющенко, третій президент України
Віктор Ющенко, третій президент України

Четвертим питанням, на яке він чекає відповіді від кандидата, він назвав економічний план для країни, а п'ятий пункт Ющенко вирішив поки тримати у таємниці.

Дивіться: "Не я привів до влади Януковича"- Віктор Ющенко

Нагадаємо, екс-губернатор Одещини, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі в одному з останніх інтерв'ю розповів відверто про своє ставлення до Володимира Зеленського в якості ймовірного президента України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям показали справжнє "обличчя" влади. Також "Знай.ua" писав, що Російський режисер Микита Міхалков вирішив спробувати себе в якості "політичного експерта" і прокоментував майбутні вибори президента в Україні.