Росія може стати головним переможцем виборів до Європейського парламенту. Москва готується до виборів в ЄП, які відбудуться 23-26 травня, щоб відновити свою позицію в Європі

Таку думку висловило британське видання Daily Telegraph.

Ніхто так не чекає на майбутні європейські вибори, як президент Росії Володимир Путін – зазначає автор статті.

Однією з визначальних характеристик російського президента видання називає його бездоганну здатність знаходити для себе можливість навіть перед обличчям найбільш екстремальних негараздів. Таким чином, у той час, коли Москва опинилася під впливом міжнародного осуду через отруєння Скрипалів в минулому році в Солсбері, Путін розглядає вибори в Європарламент як зручний момент для відновлення позицій Росії в Європі.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

"Бажання Кремля направити курс європейської політики в напрямку, який буде більше сприяти просуванню російських інтересів, не є новим явищем. Занепокоєння з приводу російського втручання вже виникли у Франції, Італії, Австрії, Греції, Нідерландах і Німеччині", - пише видання.

Автор статті припускає, що Кремль працює над утворенням мережі альянсів в Європі з метою створення проросійського блоку в новообраному ЄП. У цьому Москві можуть допомогти партії італійська "Ліга" та австрійська "Свобода", які мають зв'язки з російською владою.

За даними Daily Telegraph, це може поставити під загрозу функціонування таких "життєво важливих інститутів", як НАТО, а також створити проблеми з обміном розвідувальних даних між союзниками.

Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен раніше також попереджав, що "Росія стане негативним гравцем" на майбутніх виборах до Європарламенту.

Видання підсумувало, що лідери Євросоюзу виявляться під ще більшим тиском, якщо спробують скорегувати стосунки з Москвою.

Нагадаємо, Путін готується до континентальної війни в Європі і першим плацдарм в цій війні стане Україна.

Як повідомляв портал Знай.ua, шведські аналітики заявили, що Росія готується до війни під прикриттям навчань на заході.

Також Знай.ua писав, російський військовий експерт заявив, що Путін готується до вторгнення в Україну