У вівторок, 30 квітня, новообраний президент України Володимир Зеленський провів зустріч з предстоятелем Православної церкви митрополитом Київським і всієї України Єпіфанієм, зустрівся з почесним патріархом Київським і всієї Русі-України Філаретом, а також митрополитом Української Православної Церкви Онуфрієм.

У повідомленні прес-служби УПЦ (МП) йдеться: "Митрополит Онуфрій побажав Володимиру божого благословення на новому відповідальному шляху служіння Україні та її народові. Учасники зустрічі також обговорили ситуацію, яка зараз склалася в релігійній сфері України".

Володимир Зеленський і митрополит Онуфрій

Через деякий час прес-служба Зеленського повідомила, що під час проведення зустрічі "обговорювалися питання розвитку загальнолюдських цінностей, окремо зосередили увагу на ситуації на Сході". Повідомляється, що Онуфрій і Зеленський знайшли спільну мову і новообраний президент твердо пообіцяв, що уряд ніколи не втручатиметься у справи Церкви. Парафіяни самі будуть вибирати куди їм ходити і ніякої агітації, гонінь, маніпуляцій з боку уряду не буде.

Володимир Зеленський і митрополит Онуфрій

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в середу, 1 травня, стало відомо про те, що новообраний президент Володимир Зеленський нарешті-то визначився з главою Адміністрації Президента. При цьому він не озвучив прізвища, але підтвердив, що мова йде про відому і публічну людину. Довірена особа новообраного президента також додала, що з учорашнього дня тривають процеси з охорони Володимира Зеленського та інша організаційна робота, пов'язана з приходом його на головну посаду країни.

Володимир Зеленський

Як повідомляв портал "Знай.uа": журналістка Яніна Соколова заявила про свою готовність стати репетитором української мови у новообраного президента нашої країни Володимира Зеленського. У своєму інтерв'ю вона підкреслила, що її пропозиція не пов'язана з бажанням отримати посаду при новій владі.

Також "Знай.uа" писав, що відомий комік Володимир Зеленський, який раптово став президентом країни, викликав у її населення чимало запитань. Чи може насправді актор-сатирик стати головнокомандуючим? А якщо зможе, то що з цього вийде? З цієї причини ми підготували вичерпну інформацію про новообраного президента.