Нещодавно Туск виступив із гучною промовою. Президент Європейської ради, поляк Дональд Туск розкритикував польську владу за те, що торгують з терористичними "ЛНР/ДНР". Про гучну заяву Туска, яку він публічно висловив біля будівлі Варшавського університету, написало польське видання Money.pl.

Дональд Туск пригадав, що провладна партія Польщі "Право і справедливість" купує у РФ вугілля. Найстрашніше, що це вугілля крадене на українському Донбасі.

"Це незвично дивна форма патріотизму – привозити російський вугілля з окупованого Донбасу, фінансувати імперські ідеї Путіна, надаючи йому 3,5 млрд злотих на рік за це сировина, щоб він міг загрожувати нашим найближчим сусідам, а також труїти цим вугіллям польських дітей", - жорстко наголосив глава Європейського ради.

Варто сказати, що про вугільні схеми Польщі та РФ вияснили місцеві журналісти у розслідуванні видання Dziennik Gazeta Prawna. Експерти розкрили жахливу схему незаконних поставок краденого українського вугілля з окупованого Донбасу через РФ в Польщу.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Примітно, що протягом 2017 - 2018 років Варшава закупила аж 304 тисячі тонн донецького вугілля. Варто відзначити, що ці "нечисті" схеми провертають приватні компанії. Однак влада Польщі дивляться на це крізь пальці.

Нагадаємо, "Почалося полювання на Порошенка": Подоляк розповів, як заганяють "вчорашнього Великого Тата".

Відомий політтехнолог Михайло Подоляк написав на своїй сторінці у Facebook, що сезон полювання на майже екс-президента Порошенка відкрито. Пост викликав масу емоцій і коментарів небайдужих українців. Політтехнолог зазначає, що проблеми Петра Олексійовича - справжні, непублічні, дорогі і непередбачувані - тільки починаються.

Як повідомляв портал Знай.uа Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах.