У п'ятницю, 3 травня радники новообраного Президента України Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка зустрілися з послами 28 країн Європейського Союзу у Комітеті з питань політики та безпеки в Брюсселі.

Представникам ЄС розповіли про пріоритети та перші кроки Володимира Зеленського після вступу на посаду Президента. Також політики обговорювали спільні зусилля для протидії російській агресії, передає Telegram-канал "Команда Зеленського".

Олександр Данилюк

"Нас запевнили у повній підтримці. Є розуміння, що підсилення санкцій проти Росії є необхідним". Олександр Данилюк

Крім того, сторони обговорили активізацію роботи у "нормандському форматі" та протидію провокаціям Росії, зокрема, щодо видачі паспортів мешканцям тимчасово окупованих територій.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Ключовим пріоритетом для нас буде відновлення, активізація роботи "нормандського формату". Олександр Данилюк

Володимир Зеленський (автор "Кварталу 95")
Володимир Зеленський (автор "Кварталу 95")

Данилюк розповів, що команда Зеленського фокусуватиметься на вирішенні гуманітарних проблем (відбудова мосту в Станиці Луганській тощо).

Олександр Данилюк та Руслан Рябошапка зустрілися з дипломатичними радниками голови Європейської комісії Жан-Клода Юнкера. Вже заплановані зустрічі з політичним радниками Голови Європейської Ради Дональда Туска.

Олександр Данилюк

Нагадаємо, що новообраному президенту Володимиру Зеленському, який напередодні оголосив про те, що шукає у свою команду прес-секретаря, надіслали понад три тисячі резюме. У повідомленні йдеться, що резюме надіслали відомі блогери, журналісти, піар-менеджери, телеведучі та актори. Імена в команді переможця виборів називати поки не хочуть.

Також у Зеленського розповіли, як претендентів будуть "відсіювати" далі. Топ-100 кандидатів отримають кілька творчих завдань, наприклад, написати доповідь або записати відео на певну тему. Оцінювати їх будуть експерти по роботі з персоналом та члени команди Зеленського.

Як повідомляв раніше Знай.ua, український олігарх Ігор Коломойський заявив, що поки ще чинний президент України Петро Порошенко хотів, щоб телеканал "1+1" належав йому.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.