За словами першого президента України Леоніда Кравчука, повернути мир на Донбасі можна двома способами.

Перший – це діалог з РФ, другий – виконання пунктів Будапештського меморандуму.

Леонід Кравчук
Леонід Кравчук

Це повинно допомогти новообраному президенту України Володимиру Зеленському втихомирити конфлікт на Донбасі.

Передає "Апостроф".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Кравчук зазначає, що Україні і Росії необхідний діалог, оскільки вона проявляє агресію до нашій країні.

Поки діалогу немає, говорити про закінчення війни та встановлення миру дуже важко, тому що війна йде в Україну і агресію проводить Росія. Поки вона не зупиниться, говорити про те, що хтось її може зупинити, крім домовленостей з Україною, дуже важко. За Україну ніхто цього не зробить. Це перше, – каже Кравчук.

Другий шлях полягає у виконанні пунктів Будапештського меморандуму. Документ був підписаний США, Великобританією, Росією, Францією і Китаєм. За словами Кравчука, цей формат повинен бути розширений з приєднанням Німеччини.

Леонід Кравчук
Леонід Кравчук

"Можна подумати про країнах Великої сімки, які сьогодні вершать політику в світі. Таким чином, обговоривши це питання з Росією і залучаючи світових лідерів до цієї проблеми, можна говорити про встановлення миру на Донбасі", – пояснює перший президент України.

Крім цього, необхідно розділити питання Донбасу і Криму.

не Можна це питання вирішувати одночасно, тому що Крим вже фактично анексований Росією і введений в систему російського федеративної держави. Тому це питання непросте, його треба вирішувати трохи по-іншому, тому що на Донбасі війна, а Крим анексований, – зазначає Кравчук.

Варто нагадати, що Американський президент Дональд Трамп раптово висловив упевненість в тому, що існує чималий потенціал для побудови дружніх відносин між США і Росією. У п'ятницю, 3 травня, він подзвонив лідеру країни-агресора і таким чином дзвінок прокоментував. Також стало відомо, що під час розмови лідери двох країн обговорювали ситуацію в нашій країні ситуацію.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Нагадаємо, Зеленський поліз в бійку через Україну

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Зеленський вразив "жителів" Верховної Ради

Також "Знай.ua" писав про те, що Зеленський терміново звернувся до Парубія