Кримчани захочуть повернутися в Україну, після того, як рівень життя в країні стане європейським. Таке бачення в інтерв'ю "Апострофу" повідомив перший президент незалежної України Леонід Кравчук. Відповідаючи на питання журналіста: "Як можна повернути Крим до складу України?" - політик впевнено сказав: "Він може сам повернутися".

Колишній український голова розповів про свою поїздку на півострів у 1953 році. За його словами, у Севастополі він побачив "страшну картину – магазини порожні, люди плачуть, ходять опухлі – їх гризуть москіти".

"Вони кажуть: "Ми не знаємо, що тут робити, в Криму". Це ті, які приїхали з Орловської, Тамбовської та інших областей, які ніколи не займалися, скажімо, виноградом, вони не знають, що це таке, і кажуть: "Ми просимо повернути нас". І вони весь час писали Микиті Сергійовичу Хрущову. Я це особисто бачив, будучи студентом", – сказав Кравчук.

Екс-президент пригадав далекий 1954-й. Тоді Хрущов їздив у Крим, відповідаючи на запити людей.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Вони його зустрічають криками "Забери нас звідси", він нічого не може вдіяти з ними і вже не в Москву їде, а в Київ. Приїжджає в Київ, заходить до першого секретаря ЦК Компартії України і каже: "Ви повинні забрати Крим, Росія не може з ним впоратися". На цьому я закінчу, бо кажуть, що нам подарували Крим. Немає – нас змусили взяти Крим та країні він коштував всі ці роки сто десять мільярдів доларів", – підсумував він.

Кравчук зазначив, що колись Крим забрали, а раду йому дати не змогли. І тут можна провести паралелі. Історія повторюється. Кравчук сказав, що має точнісигнали, що у Криму не настільки проста ситуація. За його словами, Крим хочуть зробити військовою базою.

Екс-президент цілком допускає, що може знову прийти час, коли Крим просто не зможе жити без України. Для цього потрібно трохи часу і насправді успішного управління державою. Головне позбутись корупції, бідності і закінчити війну. Тільки тоді Україну сприйме і оцінит світова спільнота, і тут захочуть жити люди.

Нагадаємо, Кравчук озвучив 2 важливих кроки для Зеленського: "Це питання непросте".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Зеленський вразив "жителів" Верховної Ради.

Також "Знай.ua" писав про те, що Зеленський терміново звернувся до Парубія.