Один із найпотужніших банків Приватбанк віддасть більшу частину свого прибутку державі, тобто своєму акціонеру. 90% чистого прибутку за 2018 рік буде перераховано Мінфіну. Ці гроші опиняться в держбюджеті. Це 11,52 млрд. грн. з 12,8 млрд. грн., зароблених банком. І можливо, цей факт лякає багатьох вкладників, лиха не трапиться. Адже це означає, що гроші просто вирішили не залишати на розвиток фінустанови.

Днями перший заступник голови Приватбанку Галина Пахачук повідомила, що близько половини доходу її структура запрацювала на держоблігаціях, за рахунок яких відбулася капіталізація фінустанови. Капіталізація стала рекордної за всю історію української банківської системи - 146 млрд. грн. в ОВДП.

Якщо державний банк не запустить масштабну монетизацію, то відсотки по цих паперах можуть ще довго залишатися джерелом солідної прибутковості.

Завдяки величезній масі державних паперів, влада організувала масштабний кругообіг коштів. Спочатку Мінфін профінансував Приватбанк за рахунок ОВДП, потім все той же Мінфін виплачував за них відсотки, а у фіналі - Приватбанк повертає Мінфіну виплачені відсотки в якості свого прибутку. Гроші сходили по колу і повернулися до джерела.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Варто нагадати, що державний банк ПриватБанк за підсумками 2018 року вагомо покращив свій фінансовий результат. Прибуток банку зріс з 11,7 млрд. грн. до 12,8 млрд. грн. Про це розповів голова правління держбанку Петро Крумханзл.

Нагадаємо, Коломойський розповів, що зробить із Зеленським: великі плани.

Як повідомляв Знай.uа, ПриватБанк терміново звернувся до українців: такого не було з 2017. Комісії формують значну частину прибутку банку і є важливим фактором стійкості бізнес-моделі: чистий комісійний дохід банку на 109% покриває адміністративні витрати.

Також портал Знай.uа писав, українець підкорив Антарктиду незвичайним чином: зробив неможливе.