Голова столичної партійної організації Громадського руху "Рідна країна" Олександр Федоренко дав оцінку реалізації нового проекту столичної влади.

Політик прокоментував повідомлення ЗМІ про те, що Концепцію пішохідно-велосипедного мосту між Володимирською гіркою й Аркою дружби народів у Києві взяли з проекту швейцарських архітекторів, які отримали за нього премію на конкурсі в 2013 році, але так і не отримали жодних коштів.

Федоренко відзначив, що питання доцільності будівництва пішохідного мосту між Володимирською гіркою й Аркою дружби народів у Києві піднімалось командою Громадського руху "Рідна країна" неодноразово. В рейтингу "марнославства", який склали експерти, цей проект зайняв одну з найвищих позицій через дороговизну та абсолютну безкорисність, вважає політик.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Він зазначив, що проект з самого початку викликав неабиякі сумніви.

"З моменту оголошення ініціативи було очевидно, що це будівництво ніщо інше, як спосіб напередодні виборів освоїти якомога більше коштів з бюджету. Історія зі "злизаним" у швейцарців проектом дуже чітко розкриває істинне обличчя столичної влади, яка, між іншим, активно бере приклад з Порошенка та його команди", - підкреслив Федоренко.

Політик наголосив, що нинішня влада заганяє місто в борги.

"Нахабність дерибану на фоні цього мосту просто вражає, адже за проект з бюджету виділили окремо кошти, а його, виявляється, просто перекопіювали. Вкрали проект – можуть вкрасти і виділені на нього бюджетні кошти".

будівля КМДА
будівля КМДА

"Але основна проблема сьогодні полягає в тому, що місто продовжує стояти в заторах, бо коштів пришвидшити ремонт основних шляхопроводів, за словами міських очільників, немає; в столиці знову починають вимикати гарячу воду; влада заганяє місто в борги перед ЄБРР, але будівництво мосту за 10 млн грн. не припиняють", - резюмував Федоренко.

Нагадаємо, Олександр Федоренко, соратник лідера партії "Рідна країна" Миколи Томенка поділився думками з приводу святкування Дня міста у Києві та бюджетних коштів, які мер Віталій Кличко планує виділити на заходи.

Як повідомляв раніше Знай.ua, лідер партії "Рідна країна" Микола Томенко спрогнозував дії топових фігур "політичного Олімпу" після оголошення ЦВК результатів виборів президента України у вівторок, 30 квітня.

Також Знай.ua писав про те, що Микола Томенко прокоментував дискусію щодо вибору опримального місця роботи для новообраного президента Володимира Зеленського та його адміністрації.