Дональд Дуск, який є Головою Ради Євросоюзу розповів, що чекає від новообраного президента Володимира Зеленського послідовності в європейському курсі України.

Про це він розповів в ході неформального саміту Євросоюзу, що відбувся в Румунії.

Дональд Туск
Дональд Туск

Передає Хвиля.

“Те, що я знаю, принаймні, чув чіткі заяви Зеленського про те, що він готовий продовжувати європейську інтеграцію. Я сподіваюся, він буде послідовним. Мені потрібно більше часу, щоб оцінити цей намір”, — підкреслює Туск.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він додає, що поки рано оцінювати ситуацію в Україні.

Дональд Туск
Дональд Туск

“Для мене дуже рано оцінювати політичні наслідки після виборів в Україні. У мене була тільки одна телефонна розмова з новим президентом”, — резюмує Голова Ради ЄС.

Варто нагадати, що Лідери європейских держав схвалили Спільну декларацію щодо подальшого функціонування союзу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, за підсумками переговорів була прийнята декларація Сібіу. Відомо, що документ мистить цілих 10 пунктів, які передбачають обіцянки громадянам країн-членів про майбутнє Європейського союзу.

Зараз вже відомо, що насамперед, йдеться про спільний захист і прихильність до європейського способу життя, а також до демократії і верховенства права.

Ще ми писали, що Нещодавно Туск виступив з гучною промовою. Президент Європейської ради, поляк Дональд Туск розкритикував польську владу за те, що торгують з терористичними "ЛНВ/ДНР". Про гучну заяву Туска, яку він публічно висловив у будівлі Варшавського університету, пише польське видання Money.pl.

Дональд Туск згадав, що правляча партія Польщі "Право і справедливість" купує у РФ вугілля. Найстрашніше, що це вугілля крадене на українському Донбасі.

Нагадаємо, Порадники Зеленського переговорили з послами ЄС

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Епіфаній звернувся до українців з важливими словами про війну

ТакожЗнай.ua" писав про те, що Чаклунка розшифрувала справжнє значення імені Зеленського