Український адвокат Олексій Філатов звільнився з посади заступника глави Адміністрації президента України Петра Порошенка. Причини звільнення не вказано.

Указ про звільнення Філатова вже опубліковано на сайті Президента.

Олексій Філатов був відомий як "судовий юрист" та займався юридичною кар'єрою. Він почав роботу в Адміністрації президента у 2014 році. Тоді він очолив Раду по судовій реформі. Найбільш відомими результатами роботи Філатова стали прийняті парламентом зміни до Конституції України, нове процесуальне законодавство і закони про судоустрій, які дали можливість сформувати новий склад Верховного Суду на конкурсній основі.

Олексій Філатов

Варто зазначити, що на початку квітня 2019 року з'явилася інформація про можливу відставку Філатова. Серед причин тоді називали його власне бажання піти і те, що заступник голови Адміністрації президента міг не впоратися з поставленими завданнями.

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що Генеральна прокуратура України викликала колишнього президента Петра Порошенка на допит. За наявною інформацією, Порошенка викликали для допиту у справах про злочини проти євромайданівців. Також від нього очікують підписання протоколу допиту, який відбувся в листопаді 2016 року.

У свою чергу, начальник управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк підтвердив інформацію про виклик Порошенко на додатковий допит на завтра, 7 травня.

Раніше Глава МВС Арсен Аваков заявляв, що України Петра Порошенка можуть викликати на допит, коли закінчиться каденція його президентства. Питати будуть про ті корупційні справи, які зараз так активно обговорюються у ЗМІ, зокрема - про розкрадання в оборонній промисловості "Свинарчуками".

Нагадаємо, понад мільярд гривень пішли невідомо куди: Департаментом КМДА займеться Генпрокуратура і НАБУ.

Як повідомляв "Знай.uа", українці різко звернулися до Порошенка: "Коли ти підеш, барига?".

Також "Знай.uа" писав, Держбюро розслідувань увірвалося в НАБУ: що відбувається.