Військове керівництво Росії прийняло рішення про обов'язкову паспортизацію окупаційно-терористичних бандформувань. Зокрема, це стосується підконтрольної території Україні Донбасу, пишуть Акценти.

Про це повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник, передає "Українська правда". Зокрема, він заявив, що пропаганда на окупованих територіях Донбасу росте з кожним днем, а паспорти РФ в обов'язковому порядку, згідно з рішенням російського керівництва, повинні отримати всі "ополченці".

За словами речника, масштаби пропаганди вражаючі. За рахунок інтенсивного поширення в окупаційних засобах масової інформації роз'яснень та коментарів деяких "фахівців" масштаби зростають. Йдеться про оформлення російських паспортів, а також розсилки інформаційних СМС.

"Російським командуванням доведено розпорядження особовому складу з'єднань та частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ про обов'язковість отримання всіма військовослужбовцями російського громадянства", - сказав Мотузяник.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім цього, російське командування надто ускладнило перетин кордону окупаційної частини Донбасу і РФ. У першу чергу, обмеження стосуються осіб, які мають безпосереднє відношення до адміністрації так званих республік.

"Перш за все обмеження стосуються осіб, які мають відношення до окупаційним адміністраціям або проходять службу в лавах російських окупаційних військ і в силових структурах т. н. "Л/ДНР". Для зазначеної категорії осіб перетин російсько-українського кордону можливо лише за умови службового відрядження з попереднім інформуванням російської сторони про час, місце та мету поїздки", - зазначають у Міноборони.

Нагадаємо, відверті фото коханки Путіна злили в мережу: показала все і навіть більше.

Як повідомляв раніше Знай.uа, президент України Володимир Зеленський може ініціювати скасування процесу декомунізації українських міст.

Також Знай.uа писав про те, що вчитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.