У вівторок, 14 травня, стало відомо про те, що Генеральна прокуратура може відкрити кримінальне провадження проти директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

Причиною справи стало недекларування відпочинку чиновника на одній з мисливських баз у Рівненській області. Про це повідомило джерело у відомстві, передають "Українські новини".

"Формально, ознаки (злочину) є", - заявило джерело.

Більш того, з'ясувалося, що рішення про розслідування в першу чергу залежить від генерального прокурора Юрія Луценка, який може зареєструвати кримінальне провадження проти Ситника і передати його для розслідування в інше відомство.

Артем Ситник

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Наголошується, що Ситнику можуть пред'явити підозру на кримінальне правопорушення за статтею 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник був на допиті в Генеральній прокуратурі. Слідчі дії ГПУ пов'язані зі справою про начебто втручання в президентські вибори в США в 2016 році.

Нагадаємо, що поки вся країна обговорює факти розкрадання Укроборонпромом, зі столичного бюджету "витікають" значно більші суми. А звинувачують у цьому керівництво одного з департаментів київської адміністрації.

Як повідомляв портал Знай.uа, экс-народний депутат Давид Жванія просить столичний суд заборонити виїжджати за кордон президенту Петру Порошенку і ряду інших чиновників протягом одного року після проведення парламентських і президентських виборів.

Також портал Знай.uа писав, що журналіст Олександр Дубинський прокоментував скандал навколо нардепа Сергія Лещенка, якого адвокат Трампа назвав "особистим ворогом президента США". Відповідне відео він опублікував на своєму Уoutube каналі.