Генпрокуратура оприлюднила унікальні матеріали. В них йдеться, що обрана голова Конституційного Суду Наталя Шаптала за президентства Віктора Януковича здатна була під впливом екс-президента України приймати необхідні рішення, зазначає "Громадське".

В матеріалах ГПУ у справі про причетність екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича до захоплення влади сказано, що Наталя Шаптала, яка обрана головою Конституційного Суду приймала ті рішення, яких від неї чекали.

Як відомо, 14 травня головою Конституційного Суду України (КСУ) призначено Наталію Шапталу. Вона характеризується у матеріалах Генеральної прокуратури України (ГПУ) як "зручна" для екс-президента України Віктора Януковича.

Про це стало відомо із обвинувального акта у справі екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, обвинуваченого в причетності до захоплення влади в Україні.

Судячи із документів ГПУ, Шаптала вказана серед суддів Конституційного Суду, чиї кандидатури були погоджені особисто екс-президентом.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Телеканал зазначає, що вони "під впливом Януковича здатні були приймати необхідні рішення і висновки для його реалізації злочинного умислу". Варто відзначити, що Генпрокуратура каже про Шапталу як заступника голови Донецького апеляційного адміністративного суду. Сме цю посаду вона займала до 2010 року, поки не отримала призначення в КСУ.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що меморіал Героїв Небесної сотні під загрозою: у ГПУ зробили важливу заяву.

Як повідомляв портал "Знай.uа": на річницю арешту українського режисера і письменника Олега Сенцова ряд діячів культури провів акцію під назвою "Садіть квіти, а не людей”. Акція пройшла в Хрещатому парку Києва. Небайдужі висадили квіти, а також помістили поряд таблички з в'язнями, яких Кремль відправив у в'язницю.

Також "Знай.uа" писав, що Європейський Союз не буде запроваджувати нові санкції проти РФ через рішення роздавати паспорти жителям Донбасу. При цьому влада нашої країни закликала, навпаки, посилити їх відносно країни-агресора за її неправомірні дії.