Екс-глава Верховної Ради України, позафракційний народний депутат Володимир Литвин заявив, що через п'ять років Україна може припинити своє існування як держава.

За словами одіозного політика, це станеться, якщо майбутній президент Володимир Зеленський не зупинить війну з Росією.

Скандальна фраза прозвучала в ефірі телеканалу NewsOne.

"Якщо конфлікт не завершиться за п'ять років першої каденції президента, то, я думаю, тоді можна сказати, що Україна не буде. Це жорстокі реалії, які не можна не помічати. Цю проблему потрібно вирішити якомога швидше", - сказав Литвин.

На думку Литвина, вирішити проблему з війною на сході України можна лише переговорами, в тому числі з ватажками терористичних "ЛНР-ДНР". Про це нардеп недвозначно натякнув у своїй заяві:

" Для цього потрібно наважитися говорити з усіма тими, від кого залежить вирішення цієї проблеми. А демонструвати те, що тут я розмовляти буду, а тут не буду, то це означає пролонгувати конфлікт ", - сказав Литвин.

Крім того, він висловив упевненість в тому, що Україна нібито більше не зможе протистояти агресору, оскільки не має для цього "запасу виживання" - достатніх сил і ресурсів.

"Запасу виживання, запасу на те, щоб в Україні продовжувалася війна, в Україні немає. Люди також хочуть життя, вони не хочуть, щоб гинули їхні діти ", - висловився одіозний політик.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Нагадаємо, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації.

В процесі переговорів сторона Зеленського погодилася, що не зовсім доцільно проводити інавгурацію 19 травня – в День пам’яті жертв політичних репресій, та погодилася на 20 травня як компромісну дату.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського готовий проект розпуску Верховної ради

Також Знай.ua писав, Зеленський викликав Луценка на килим.