Сьогодні, 16 травня, в день вишиванки, народні депутати нарешті визначилися з датою інавгурації. Присягу перед українським народом Володимир Зеленський прийме 20 травня у десятій ранку.

Кореспондент Знай.ua був присутній при цьому доленосному голосуванні. До речі, виступи депутатів і саме голосування, зайняло менше години. Тому питання про те, чому спікер ВР Андрій Парубій майже місяць тягнув з ним - залишається відкритим.

На честь свята депутати прийшли на роботу у вишиванках

Як це було

Перед самим голосуванням, автори законопроектів про дату інавгурації (всього їх було сім), виходили до трибуни і пояснювали, чому Зеленського потрібно приводити до присяги саме в цей день. Найбільше запам'ятався виступ Сергія Капліна, який запропонував дату інавгурації 20 травня (за неї в результаті і проголосували), а також заявив про свій вихід з БПП і закликав Зеленського розпустити Раду.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

При цьому, щоб його вихід із президентської фракції був більш яскравим, він вручив спікеру ВР Андрію Парубію петлю для шибениці.

Символічний подарунок для Андрія Парубія

Йому, до речі, її потім повернули - причому в оригінальний спосіб - кинувши петлею в нього.

Прихильники Петра Порошенка, а також члени Радикальної партії були проти дати інавгурації 19 травня. Так як за їхніми словами, в цей день поминають жертв політичних репресій. Акторські дані застосувала член БПП, кума Порошенка Оксана Білозір, яка мало не пустила сльозу з трибуни, закликаючи не голосувати за цей день. Також пафосну промову штовхнув член Радикальної Партії, син Романа Шухевича Юрій.

Тепер стало зрозуміло для чого Шухевич у Радикальної партії

Цікаво, що після його промови весь зал встав, але члени БПП були незадоволені тим, що піднялися і ті депутати, які підтримують інавгурацію 19 травня. Тобто, на їхню думку, шанувати політичних жертв, можуть тільки вони.

Праведне обурення членів БПП

Веселі і добрі

Але, як завжди, були і ті депутати, які не переймалися через дату інавгурації і займалися своїми особистими справами або спілкувалися з колегами.

Наприклад, член «Самопомочі» Олена Сотник тільки те й робила, що позувала фотографам в вишиванці. Коли фотографи перестали на неї звертати увагу, вона вирішила робити селфі.

Я найкрасивіша!

Сергій Лещенко, який зараз переживає не найкращий час, через скандал з можливим його втручанням у вибори президента США, всім своїм виглядом показував, що у нього все добре і дуже голосно сміявся.

Сергій Лещенко чогось дуже радів

Перед голосуванням в Раді з'явилася і Надія Савченко, яка видно поміняла свої пріоритети і друзів. З колишніми соратниками вона майже не спілкується, але сьогодні мило розмовляла і веселила членів Опозиційного блоку, тих самих, які свого часу були членами Партії регіонів.

Колишня льотчиця подружилася з колишніми регіоналами

Єдиною людиною, який не виявляв жодних емоцій, був син Петра Порошенка Олексій. Він виглядав загубленим. Складалося враження, що він сам не розуміє, навіщо тут знаходиться.

Де я? І хто всі ці люди?

Хоча син нинішнього Гаранта, також як і всі, проголосував за дату інавгурації 20 травня. Тим самим сказавши своєрідне «прощавай» свому батьку. Всього ж за цей законопроект проголосувало 315 депутатів, проти було тільки двоє: члени БПП Олег Барна та Ігор Артюшенко.

Як повідомляв раніше Знай.ua, політтехнолог новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков поділився планами слуги народу щодо дати інавгурації.