Політтехнолог новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков поділився планами слуги народу щодо дати інавгурації.

Дмитро Разумков.

Про це він розповів у ексклюзивному інтерв'ю для Рoliteka.

Разумков заявив, що він наполягає на інавгурації 19 травня, оскільки хоче уникнути транспортного колапсу і мінімізувати незручності для жителів Києва.

"Чому неділя. Ми прекрасно з вами розуміємо, що будь-які події, приїзди іноземних гостей - це обмеження в пересуванні по місту. Якщо ми говоримо про день інавгурації - це фактично повний транспортний колапс у центральній частині міста, тому що все буде перекрито. Щоб мінімізувати такий негативний ефект Володимир Зеленський і пропонує провести її в перший вихідний день, а фактично це 19 числа", - заявив Разумков.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Політтехнолог вважає, що процес підрахунку голосів був затягнутий Центральною виборчою комісією, але підсумки виборів були оприлюднені в рамках закону.

"19 число - це перший вихідний день, якщо прибрати суботу, після того, коли Рада може прийняти дане рішення. На жаль, Рада не зібралась раніше, вона могла провести позачергове засідання і ухвалити рішення про дату інавгурації більш раниим числом, але цього не сталося", - зазначив він.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

"Попередні президенти "вступали у свої конституційні права і обов'язки, якщо я не помиляюся, через 10 днів, Петро Олексійович вступав через 13 днів після того, як був обраний президентом"", - підкреслив Разумков.

звернення Порошенка до ВР
звернення Порошенка до ВР

"Якщо відтягувати далі інавгурацію, це відповідає закону, але не відповідає тим очікуванням, які покладає, в тому числі, на парламент весь народ України, а не тільки ті 73%, які підтримали Зеленського", - резюмував політтехнолог Зеленського.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували вже шостий проект постанови щодо проведення інавгурації Зеленського.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Оболонський районний суд присудив новообраному президенту Володимиру Зеленському штраф у розмірі 850 гривень з причини демонстрації бюлетеня при проведенні голосування у другому турі виборів 21 квітня.

Також Знай.ua писав про те, що учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.