У середу, 15 травня, посли країн "Великої сімки" зустрілися з чинном гарантом Петром Порошенком і закликали його передати владу новообраному президенту Володимиру Зеленському.

Петро Порошенко та Володимир Зеленський

Відповідну публікацію оприлюднили на сторінці
французького представництва "Великої сімки" у Twitter.
Детальні подробиці зустрічі дипломати не повідомили. Відомо тільки те, що посли обмінялися думками з Порошенком про прогрес, який був досягнутий у період його каденції, і про ті реформи, які потрібно провести.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Посли G7 закликали до плавної передачі влади, що дозволить Україні продовжити обраний нею шлях реформ", - підкреслили у повідомленні.

Варто нагадати, що комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України на засіданні в середу розглянув всі сім проектів постанов про дату інавгурації Володимира Зеленського і одноголосно рекомендував їх розглянути в парламенті у четвер, 16 травня, передає кореспондент LB.ua.

Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

Присяга нового президента різними постановами пропонується на 17, 19, 26 і 28 травня, остаточне рішення - за парламентом.

Нагадаємо, новообраний президент Володимир Зеленський вважає, що Верховна рада навмисно затягує його інавгурацію та вимагає призначити її на неділю, 19 травня.

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це повідомляє РБК-Україна.

У команді слуги народу впевнені, що чинний гарант Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.

Як повідомляв раніше Знай.ua, політтехнолог новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков поділився планами слуги народу щодо дати інавгурації.

Також Знай.ua писав про те, що Петро Порошенко в останні дні свого чинного президентстванамагається узурпувати владу.