В Україні змінили процес отримання субсидії - її видають "живими" грошима. Кабінет Міністрів направив на монетизацію субсидій 3,4 млн громадян 5,7 млн грн. Досвід монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг буде враховано при монетизації інших пільг.

Про це розповів прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Україна".

За його словами, процес монетизації субсидій і пільг - не разова акція, а планомірний процес, який буде тривати. Окрім того цей досвід врахують, при монетизації інших пільг. Уряд планує працювати в цьому напрямку з жовтня 2019 року.

Гройсман
Гройсман

"У людей є державна підтримка на оплату послуг. Це важливо. Статистика говорить наступне: ми монетизували субсидії для 3,4 млн домогосподарств. На це витратили 5,7 млрд грн. Це гроші людей. Потрібно, щоб люди отримували кошти, а також розуміли ціну і вартість послуг", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Гройсман також додав, що процес монетизації субсидій тісно пов'язаний з модернізацією комунального господарства. За словами прем'єр-міністра, кошти, які виділені у рамках монетизації субсидій, потрібно також направити на оновлення застарілого обладнання та мереж газопостачання.

"Чую, що в містах відключають гарячу воду. Тому я закликаю місцеву владу не вимикати воду, а проводити модернізацію систем. Кошти на це є", - зазначив глава уряду.

Володимир Гройсман також зауважив, що необхідно встановити прилади обліку та впровадити заощадливі технології. Однак одержувачі монетизованої субсидії, які мають заборгованість по комунальним послугам, не будуть в майбутньому отримувати "живі" гроші на руки.

Також держава не виплатила частину субсидій за березень. Українці додають, що не можуть розпоряджатися отриманими коштами на власний розсуд, поки повністю не будуть сплачені всі рахунки по комуналці. Крім того, у Києві серед тих домогосподарств, які оформили субсидії і у яких є борги по комуналці можуть зовсім не нарахувати фінансову допомогу.

Нагадаємо, що Гройсман з помилками написав у Twitter про свій уряд, українці відреагували моментально.

Як повідомляв портал Знай.uа, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з новообраним президентом Володимиром Зеленським. За словами прем'єра, він буде спостерігати за тим, як буде розвиватися подальша взаємодія з президентом.

Також портал Знай.uа писав, що стрункий Гройсман розсекретив "дієту": у Реви з'явився конкурент.