Нещодавно прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зустрічався з новообраним президентом Володимиром Зеленським. За словами прем'єра, він спостерігатиме за тим, як буде розвиватися подальша взаємодія з президентом.

Про це Гройсман розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це була така ознайомча зустріч. У мене вона залишила абсолютно нормальні враження. А далі ми подивимося, як буде розвиватися подальша взаємодія", - заявив Гройсман.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Крім того він зазначив, що після інавгурації, всі гілки влади мають співпрацювати, оскільки протистояння може гальмувати розвиток держави.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Я вважаю, що всі гілки влади повинні мати конструктивну взаємодію. Не може будь-яка політична доцільність домінувати над інтересами держави, це моя принципова позиція. Я думаю, що потрібно дати всім гілкам влади сповна реалізувати свої повноваження", - додав чинний прем'єр-міністр України.

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Також Володимир Гройсман висловив свою позицію над ідеями команди Зеленського. Мова йде про податкову амністію та загальне декларування. Він зауважив, що у європейських країнах є загальне декларування. Однак, на його думку, все інше потрібно трошки детально обговорити, зрозуміти саму механіку ідеї та техніку.

"Так загально це може сприйматися, але треба зрозуміти, що саме пропонується під цими назвами. Тобто що пропонується амністувати, який попередній обсяг, яка ставка оподаткування, який розрахунковий економічний ефект, які інші плюси і мінуси такої чи іншої моделі", - резюмував Гройсман.

Нагадаємо, що у Зеленського є відповідь щодо "договорняків" у Верховній Раді: "Ціна дуже висока".

Як повідомляв "Знай.uа", радник новообраного президента Володимира Зеленського Андрій Богдан розповів, коли новий глава держави визначиться з посадами.

Також "Знай.uа" писав, у команді слуги народу Володимира Зеленського заявили, що план дій новообраного президента в перші 100 днів на посаді готовий на 95%.