Президент Росії Володимир Путін заявив, що заради зняття західних санкцій з його країни він готовий йти на компроміси, однак при цьому прозоро натякнув, що ці поступки жодним чином не стосуються України.

Володимир Путін
Володимир Путін

На тривожну ремарку Путіна звернув увагу український журналіст Роман Цимбалюк у своєму відеоблозі на YouTube.

Україну президент держави-агресора завуальовано назвав "фундаментальним національним інтересом Росії".

"Ми готові до гнучкої поведінки, компромісів, ми готові шукати рішення в будь-яких складних питаннях і проблемах. Тільки не за рахунок наших фундаментальних національних інтересів", – заявив глава Кремля.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Цимбалюк вважає, що ці слова свідчать про пряму загрозу не тільки для України, але і для європейських країн. Він підкреслив, що насправді Путін попередив весь світ, що не має наміру відмовлятися від своєї окупаційної політики.

"Погана новина для нашої країни. Такого ще не було – Україну назвали фундаментальним, національним інтересом Російської Федерації. Адже санкції запровадили проти Росії за що? За вторгнення в Україну. Спочатку за Крим, там такий лайт-пакет, потім по трошечки за Донбас. Ну, і після того, як наші сусіди завалили малайзійський "Боїнг", санкції стали більш і менш відчутними. Ну, і після приходу "друга" Путіна Трампа до влади, санкцій стало більше", – підкреслив Цимбалюк.

"Якщо врахувати, що нашу країну обізвали фундаментальним національним інтересом, то, значить, ніяких поступок не буде. Але нашим європейським друзям потрібно бути дуже і дуже обережними. Адже Путін турбується про європейських робітників, які недоотримали грошей, не могли працювати і в загальному все у них дуже погано", – резюмував журналіст.

Нагадаємо, у четвер, 16 травня, Верховна Рада Україна ухвалила остаточне рішення щодо дати інаугурації новообраного президента Володимира Зеленського - церемонія відбудеться о 10:00 годині у понеділок, 20 травня, у приміщенні парламенту.

Володимир Зеленський

У цьому контексті не могла не зацікавити позиція глави держави-окупанта Володимира Путіна, - глава Кремля зробив заяву щодо інаугурації новообраного президента України.

Як повідомляв раніше Знай.ua, глава Білорусі Олександр Лукашенко, його сини, а також інші топ-чиновники не почепили на піджаки стрічки з яблуневим цвітом.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що саме стрічки з яблуневим кольором були найпоширенішими серед людей, які прибули на площу Перемоги.

Також Знай.ua писав про те, що російська спортсменка Аліна Кабаєва народила двійню.