Міністра закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що йде у відставку з посади.

Відповідне відео з поясненням причин свого рішення він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

⚡️

Geplaatst door Pavlo Klimkin op Vrijdag 17 mei 2019

"Як я і обіцяв, щойно написав заяву про відставку. У понеділок, у день інавгурації, сформую її до ВР та для нового президента України. Я вважаю, що так правильно. Правильна позиція. Правильна з точки зору нормальної політичної культури", - сказав Клімкін.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Павло Клімкін зазначив, що заздалегідь проінформував про своє рішення Петра Порошенка. Він сказав, що команда новообраного президента повинна мати шанс для формування власної команди. Наостанок Павло Клімкін подякував команді за роботу та заявив, що йде до Верховної Ради України надалі.

Окрім того, у п'ятницю, 17 травня, Ірина Луценко також подала у відставку з посади представниці президента Петра Порошенка у Верховній Раді. Варто нагадати, що відставці представниці чинного гаранта передувало рішення окружного адмінсуду Києва, який заборонив представнику чинного президента України Петра Порошенка в парламенті Ірині Луценко виступати на погоджувальній раді у Верховній Раді.

Ірина Луценко
Ірина Луценко

За інформацією юристів, таке рішення було прийнято за позовом народного депутата від фракції "Батьківщини" Сергія Власенка до голови Верховної Ради України Андрію Парубію. В задоволенні решти позовних вимог було відмовлено.

Нагадаємо, що стало відомо про те, що перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук подав у відставку.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", у мережі активно обговорюють ситуацію з роздачею нагород чинним президентом України Петром Порошенком.

Також "Знай.ua" писав про те, що через 24 дні після того, як Порошенко програв вибори, гарант почав призначати і звільняти кадри.