У п'ятницю, 17 травня, стало відомо про те, що перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук подав у відставку.

Про це повідомляють джерела у АП, передає "Українська правда".

"У четвер було призначено дату інаугурації нового президента на 20 травня. Тож Ковальчук вирішив піти у відставку" - повідомило джерело.

За словами співрозмовника, зараз Ковальчук розглядає декілька пропозицій щодо участі в парламентських виборах.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, чинний президент України Петро Порошенко наказав готувати інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Відповідний указ підписано у четвер, 16 травня.

Відтак для інавгурації створять організаційний комітет, яких за два дні має затвердити заходи, пов'язані з інавгурацією, - пише Politeka.

Міністерство закордонних справ запросить іноземні делегації, Міністерство внутрішніх справ забезпечить порядок під час підготовки та безпосередньо інавгурації, Кабмін — фінансову складову, а Держкомтелерадіо — має широко висвітлити інавгурацію у ЗМІ.

Як повідомляв раніше Знай.ua, радник новообраного президента Володимира Зеленського Дмитро Разумков розкрив плани слуги народу щодо парламенту після інаугурації, яка відбудеться вже в понеділок, 20 травня.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

Про це він розповів у коментарі для українських ЗМІ, пише Рoliteka.

За словами Разумкова, новообраний президент буде ініціювати розпуск Верховної Ради.

Також Знай.ua писав про те, що через 24 дні після того, як Порошенко програв вибори, гарант почав призначати і звільняти кадри.