Через 24 дні після того, як Порошенко програв вибори, гарант почав призначати і звільняти кадри.

21 квітня Петро Порошенко розгромно програв президентські вибори. Але в останні кілька тижнів до інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського він часу даремно не витрачав.

Петр Порошенко
Петр Порошенко

22 квітня Петро Порошенко прийняв рішення про призначення 86 суддів в різні відомства. За 24 дні гарант підписав 57 укази, 42 з яких виявилися "кадровими".

Всього ж 188 осіб отримали нові посади, 94% з яких є суддями.

Популярні новини зараз
Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

наприклад, "указна" активність Порошенка в останні три тижні всього на 25-30% вище, ніж середній показник підписаних указів за його каденцію.

При всьому цьому, Порошенко ще й відзначився скромністю: колишні глави держави були більш активними. В останні миті президентства найбільше указів було підписано Кучмою і Ющенком – 175 і 179. У Кравчука було трохи скромніше – всього 75. Найменше відзначився Янукович – 33.

Петр Порошенко
Петр Порошенко

Кадрові призначення завжди приковують до себе багато уваги, оскільки часто служать як спроба розставляння лояльних людей на видних місцях.

"Треба розуміти, що люди, призначені на різні посади у владі йде адміністрацією в останні тижні роботи, апріорі, отримують менше довіри суспільства. Як вони будуть працювати?", - каже колега Володимира Зеленського Олександр Данилюк.

Олександр Данилюк
Олександр Данилюк

Кого звільнив Порошенко:

Олександр Животновский, Юрій Артеменко, Петро Яцук, Олексій Філатов, Юрій Аллеров, Сергій Наєв, Ігор Прокопчук, Іван Гнатишин.

Кого призначив Порошенко:

Олександр Животновський, Юрій Артеменко, Володимир Горковенко, Михайло Ісаков, Андрій Василенко, Володимир Єльченко, Микола Балан, Олександр Сірський, Євген Цимбалюк.

Нагадаємо, Дружина Порошенка дала важливу пораду Олені Зеленській

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Посли G7 закликали Порошенка "здати булаву" Зеленському

Також "Знай.ua" писав про те, що Шустер різко охарактеризував Порошенка