Росію ще не повернули в ПАРЄ, але Комітет міністрів Ради Європи підготував відповідний ґрунт для такого рішення.

Про це в Facebook глава української делегації, віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв.

За його словами Росію досі не повернули до організації, тому що необхідні зміни все ж необхідно внести до регламенту. Адже рішення про повернення делегації приймає саме ПАРЄ, а не міністри закордонних справ.

Парламентська асамблея Ради Європи
Парламентська асамблея Ради Європи

"Росію в ПАРЄ ще не повернули. Повинен трохи уточнити. Це неможливо зробити без внесення змін до регламенту ПАРЄ. Рішення приймає тільки ПАРЄ, а не Комітет міністрів. Урядова складова не вирішує парламентську. Але сьогодні в Гельсінкі більшість міністрів закордонних справ членів Ради Європи дали відповідний сигнал ПАРЄ. Далі два рішення: на регламентному комітеті Асамблеї 3 червня і голосування на сесії 25 червня ", - написав він

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

При цьому він визнав, що ризик повернення Росії до асамблеї все ж залишається величезним. Нардеп розповів, що невизначена ситуація в України, коли найбільша фракція парламенту вийшла з коаліції сприяє подібному розвитку подій.

"Українська позиція ослаблена і ситуацією в ВР (неважливо, розпуск або без коаліції - все погано), і повною відсутністю позиції новообраного президента, який на момент голосування вже отримає свою булаву. Ті, хто просуває повернення РФ в ПАРЄ, спираються саме на це - поки нам 5 років вдавалося ефективно тримати позиції", - додав він.

Рада Європи
Рада Європи

Варто відзначити, що раніше понад 30 міністр закордонних справ членів Ради Європи на спеціальному засіданні прийняли рішення, яке фактично відкриває двері для поверення російських представників до організації.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що заради зняття західних санкцій з його країни він готовий йти на компроміси, однак при цьому прозоро натякнув, що ці поступки жодним чином не стосуються України.

Як повідомляв "Знай.ua", чинний президент України Петро Порошенко найближчим часом покине офіс на Банковій, де в період його президенства перебував головний центр зовнішньої політики країни.

Також "Знай.ua" писав, що радник слуги народу Дмитро Разумков розповів, кого Володимир Зеленський звільнить у першу чергу.