Заарештована в США росіянка Марія Бутіна визнала себе винною за одним з пунктів звинувачення.

Про це повідомляє CNN.

Зокрема, наразі вже відомо, що вона визнала, що намагалась завдати шкоди інтересам США через змову з місцевими політиками.

Крім того вона заявила, що діяла під прямим командування російського куратора. За інформацією американських ЗМІ ним був колишній заступник голови ЦБ Олександр Трошин.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також відзначається, що їй загрожує до шести місяців тюремного ув'язнення, після чого Бутіну вже зможуть депортувати до Росії.

"Бутіна планувала встановити неофіційний зв'язок з американцями, які мають вплив на політику США", — сказав прокурор у суді.

Варто відзначити, що Марію Бутіну заарештовали в липні за звинуваченням у фактичній роботі іноземним агентом у США без відповідної реєстрації як мінімум до 2015 року.

Разом з тим варто відзначити, що Міністерство закордонних справ України позитивно поставилися до прийняття Палатою представників Конгресу США резолюції по Україні і засудження агресії Росії. У Палаті розкритикували напад на українські кораблі на Азові і закликали припинити будівництво "Північного потоку-2".

В повідомленні висловлюється подяка України Палаті представників Конгресу США за ухвалення резолюції, що засуджує провокаційну поведінку Росії в Керченській протоці, а також пропозицію всьому світовому співтовариству об'єднатися для протистояння російської агресії. Також вітається вираження незгоди з завершенням будівництва трубопроводу "Північний потік-2". Спікер МЗС підкреслює, що він відіграє політичну роль, а не є бізнес-підприємством.

Президент України також подякував політикам США за прийняття резолюції, засудження дій Росії та визнання Голодомору геноцидом українського народу. Петро Порошенко підкреслив, що це рішення безсумнівно історичне.

Палата представників Конгресу США визнає порушення міжнародного права Росією, про що повідомляється на її сторінці в Facebook. Резолюція закликає російську сторону відпустити захоплених моряків і повернути кораблі Україні, а також припинити перешкоджати судноплавству в Керченській протоці.

Нагадаємо, у РНБО та Кабміні згадали про Росію та санкції.

Як повідомляв "Знай.ua", якщо впаде Україна, Угорщина опиниться на передовій російської агресії.

Також "Знай.ua" писав, що фірмі друга Путіна довірили "ядерну кнопку" Трампа.

Російська шпигунка Марія Бутіна визнала себе винною в роботі на Кремль на території США