В інтернеті з'явилася інформація про перші три призначення новообраного президента України Володимира Зеленського в якості глави держави.

Відповідне повідомлення на своїй сторінці у Facebook розмістив голова правління Інституту світової політики Віктор Шлінчак, пишуть Акценти.

Зокрема, якщо вірити словами чиновника, то вже зараз відомі імена тих, хто очолить СБУ, МЗС і АП.

"СБУ - депутат від "Батьківщини" Владислав Бухарев, МЗС — колишній заступник міністра Вадим Пристайко, глава АП — Іван Баканов. Поки так..." йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Варто відзначити, що Баканов є другом дитинства Володимира Зеленського та головою партії "Слуга народу". Раніше працював юристом студії "Квартал 95".

Вадим Пристайко раніше був послом України в Канаді, а зараз є главою Місії України при НАТО.

Бухарев вже працював в СБУ — обіймав посаду заступника голови відомства в 2014 році за Валентина Наливайченка.

Нагадаємо, Володимир Зеленський являє загрозу для олігархів. Про це стало зрозуміло зі слів політолога Олександра Кочеткова в інтерв'ю для Politeka.

За його словами, Зеленський викликає нелюбов у системи і від нього хочуть позбутися. В України є два шляхи – вона може піти олігархічній системі, або ж Зеленський її зламає.

"На моє переконання ймовірність майже дорівнює — 55% на 45% на користь того, що він буде намагатися зламати систему. Він людина дуже амбітна, як будь-який актор, він прагне бути кращим, прагне бути першим. Тоді у всіх нас є маленький, але шанс", - стверджує політолог.

Кочетков говорить, що саме руйнування системи олігархів – ключове завдання Зеленського, як президента. Йому необхідно запропонувати іншу систему — зробити все можливе для контролю влади суспільством.

Нагадаємо, Коломойський приїхав об'єднатися з Порошенко проти Зеленського

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Команда Зеленського пояснила вихід "Народного фронту" з коаліції

Також Знай.uа" писав про те, що Зеленський призначить міністрів і топ-чиновників.