Політолог Юрій Романенко відреагував на повернення до України соратника президента-втікача Віктора Януковича Андрія Портнова. Також експерт нагадав про проблеми України, які залишилися невирішеними за час перебування Петра Порошенка на посаді президента.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Повернення Портнова - "вишенька на торті" з купи ла*на на ім'я "президентство Петра Порошенка". Бо саме повернення є наслідок "реформ" Порошенка. Дивно, що маса розумних і цілком адекватних людей дякують цього циніку, який п'ять років виробляв видимість руху країни. Не була вирішена жодна базова проблема України, що призвела до Майдану або стояли на виході з нього в кінці лютого 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Юрій Романенко
Юрій Романенко

Політтехнолог перерахував проблеми, які залишилися невирішеними за час президентства Петра Порошенка. Серед них, на його думку, підконтрольність України олігархам, конфлікт між олігархами та середнім класом, а також між самими олігархами. Також Романенко зазначив, що в України досі залишилося багато боргів і країна залежна від кредитів. Окрім цього, експерт нагадав, що досі залишається невирішеним питання щодо Донбасу та Криму.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Юрій Романенко
Юрій Романенко

"Замість цього з'явилися нові конфліктні сюжети: запущено церковний конфлікт, модифіковано і поглиблено мовний, трудова міграція перетворилася на революційний чинник, що знищує чинну модель держави, яка не виробила жодної системи порядку для вирішення цієї проблеми, немає ніякої відчутної стратегії по Донбасу", - резюмував Юрій Романенко.

Зазначимо, що Андрій Портнов повернувся до України у неділю, 19 травня, й повідомив про це у своєму Тelegram-каналі.

"Друзі, понад 5 років я не був у своїй країні. І сьогодні хочу дати впевнений сигнал тисячам людей, які залишили Україну - час повертатися, будувати та відновлювати. Привіт, моя дорога Батьківщина!", - заявив він.

Під час президентства Віктора Януковича Портнов був заступником глави Адміністрації Президента, він брав участь в написанні так званих "Диктаторських законів". Після Революції Переваги Портнов покинув Україну і оселився у Відні.

Нагадаємо, що новообраний президент України Володимир Зеленський, інавгурація якого повинна пройти 20 травня, щиро вірить у звільнення Кримського півострова від російських окупантів.

Як повідомляв "Знай.uа", з'явилася інформація, що на офіційну частину інавгурації Володимира Зеленського запрошені всі українські президенти, крім президента-втікача Віктора Януковича.

Також "Знай.uа" писав, новообраний президент Володимир Зеленський має два шляхи для врегулювання питань з українськими олігархами.