Напередодні завершення своєї каденції діючий президент Петро Порошенко звернувся до українців з прощальною промовою. Плвний текст звернення оприлюднено на офіційному сайті гаранта. Порошенко зазначив, що завдяки зміні влади Україна проявила всі ознаки належності до європейської цивілізації.

Гарант зазначив, що Україна зберегла демократію навіть в умовах російської агресії. Також президент подякував народу України за честь працювати на чолі.

Гарант зазначив, що поки не вгамувались пристрасті виборчої кампанії, важко розраховувати на об’єктивну оцінку пройденого шляху за останні 5 років. Однак час все поставить на свої місця.

За словами президента, Україна не просто вижила, основні статистичні показники свідчать про те, що сьогодні вона у кращому стані, ніж 5 років тому.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Україну ми зберегли, "Новоросію" - поховали. Агресора значно сильніше нас зупинили.

Порошенко нагадав про підписаній Угоді про асоціацію ЄС, більш ніж двократне зростання товарообігу з країнами Євросоюзу, отримання безвізу з ЄС і зближення з НАТО.

"Паралельно з рухом в Європу ми зміцнювали і нашу українську ідентичність. Це і власна політика історичної пам'яті, і декомунізація. Це і Томос, який ми отримали на початку року. Це і закон про українську мову, щойно підписаний мною", - сказав Порошенко.

У той же час президент підкреслив, що є сфери, де успіхами не надто похвалишся.

"Самим образливим для мене є те, що не вдалося встановити мир і відновити територіальну цілісність України. З дуже великим запізненням почали відновлювати рівень життя після економічної кризи, викликаного російською агресією", - зазначив президент.

Порошенко вибачився перед усіма, чиїх сподівань не виправдав і для кого реформи виявились критично відчутними. Також побажав Володимиру Зеленському успішного президентства.

Він зазначив, що не піде з політики, оскільки не всі позитивні зміни в Україні стали незворотними.

Нагадаємо, соратник Януковича повернувся до України.

Як повідомляв "Знай.uа", народний депутат від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул подав і зареєстрував у парламенті проект постанови про звільнення директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

Також "Знай.uа" писав, що Порошенко призначив нових членів ВРП: одним махом узурпував владу.