У понеділок, 20 травня, в день інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, голова СБУ Василь Грицак пішов у відставку.

Василь Грицак

Аналогічні рапорти склали всі заступники глави СБУ і члени його команди, повідомляє прес-служба СБУ.

"Виконую обіцянку і публічно інформую: сьогодні подаю на розгляд новообраного президента України рапорт про своє звільнення з посади голови СБУ. Також повідомляю, що в установленому Військовими статутами порядку відповідні рапорти про звільнення з займаних посад складені усіма заступниками голови СБУ і членами команди, які пліч-о-пліч зі мною встали на захист України у найважчі дні російської збройної агресії", - заявив Грицак.

Нагадаємо, перший заступник голови Служби безпеки України таначальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУПавло Демчина подав у відставку.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Павло Демчина

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook радник глави СБУ Ярослав Антоняк.

"Перший заступник глави СБ України генерал-полковник Павло Демчина подав у відставку", - написав Антоняк.

До слова, нещодавно Петро Порошенко присвоїв Демчині звання генерал-полковника.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у четвер, 25 квітня, стало відомо про те, що заступник генерального прокурора Юрія Луценка Євген Єнін написав заяву про відставку.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Так, це достовірна інформація, я подав у відставку", — сказав Єнін.

За словами чиновника, він "зробив вибір на користь своїх принципів".

Також Знай.ua писав про те, що чинний президент України Петро Порошенко звільнив Миколу Кулебу з посади уповноваженого президента з прав дитини.