Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що залишається працювати на посаді. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Прямий. Так, відповідаючи на питання про те, чи залишиться він працювати генпрокурором, Луценко відповів: "Коротка відповідь - так".

3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно заявив про намір подати у відставку найближчим часом.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

Після цього у ВР провели рейтингове голосування за цією заявою, і його підтримали лише 38 депутатів. Луценко назвав 38 голосів народних депутатів за його відставку "вотумом довіри".

9 листопада також стало відомо, що президент України Петро Порошенко повернув заяву про відставку генеральному прокурору Юрію Луценку.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Президент повернув заяву генпрокурора, враховуючи, що Юрій Луценко отримав вотум довіри в парламенті (всього 38 голосів при рейтинговому голосуванні) і перед нею стоять важливі завдання", - зазначили в адміністрації президента.

Повідомлялося, що ще перед тим, як зробити заяву про відставку, у генерального прокурора Юрія Луценка через такі наміріи була "гостра розмова" з президентом України Петром Порошенком.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

За його словами, заява з відповідним проханням до цих пір лежить на столі" Порошенко, він обіцяв розглянути після повернення з робочої поїздки.

Також повідомлялося, що після того, як Луценко оголосив у Раді про свою відставку, ледь не сталась бійка.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Після заяви Луценка нічого не віщувало бурі, до того моменту, поки до трибуни не підійшов заступник голови фракції Самопоміч Єгор Соболєв. Він звинуватив у всіх гріхах силовиків і закликав не тільки Луценка піти у відставку, але і главу МВС Арсена Авакова.

"Всі витоки, які заважають слідству, повинні бути розслідувані і покарані. Витоку з слідства неможливі без слідчого або прокурора. Щоб слідство було справжнім і незалежним, Юрій Луценко та Арсен Аваков, йдіть у відставку разом", - заявив він.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно заявив про намір подати у відставку найближчим часом.

Як повідомляв "Знай.uа", відставка Луценка мало не закончилась бійкою у Раді.

"Знай.uа" писав, український парламент не підтримав відставку генпрокурора Юрія Луценка, глава поставив питання на рейтингове голосування, в результаті його підтримали всього 38 нардепів.