Український парламент не підтримав відставку генпрокурора Юрія Луценка.

Відомо, що спікер поставив питання на рейтингове голосування, в результаті відставку Луценка підтримали всього 38 нардепів. Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

"До мене були вимоги з приводу голосувань, і я можу скористатися своїм правом, я можу поставити тільки політичне, рейтингове голосування, а не реальне голосування. Але якщо є така вимога - я поставлю", - цитують Парубія українські ЗМІ.

Верховна Рада
Верховна Рада

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Зазначимо, що рейтингове голосування проводиться для прогнозування результатів реального голосування з конкретного питання.

Варто нагадати, що генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно заявив про намір подати у відставку найближчим часом. Про це глава ГПУ зазначив під час доповіді з трибуни в стінах Верховної Ради. До речі, під час його короткої промови в залі панувала тиша: всі були шоковані несподіваною новиною.

Як відомо, 28 січня 2010 року Верховна Рада України (з 3-ї спроби, у проміжку між двома турами президентських виборів) звільнила Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ, в той же день уряд призначив Луценка першим заступником міністра внутрішніх справ і виконуючим обов'язки міністра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що журналіст одного з видань запитав народного депутата, Антона Геращенка, чи вважає він правильним, щоб міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і генпрокурор Юрій Луценко подали у відставку після смерті облитою кислотою Катерини Гандзюк. На що Геращенко заявив, що розслідування проведено якісно, поліція затримала п'ятьох підозрюваних і організаторів злочину. Активісти, присутні на брифінгу, закликали журналістів не висвітлювати заяви Геращенка, тому що це - брехня.

Нагадаємо, стало відомо, про що говорили Порошенко і Меркель.

Як повідомляв Знай.uа ще один корупціонер покинув лави суддів.

Знай.uа писав, Юрій Луценко: біографія, досьє і компромат на Генерального прокурора України.