Перед тим, як зробити заяву про відставку, у генерального прокурора Юрія Луценка через такі наміри була "гостра розмова" із президентом України Петром Порошенком.

Про це розповів в коментарі одному з українських телеканалів особисто очільник ГПУ:

"Я з президентом мав гостру розмова, він не сприйняв мого кроку. Він дізнався про все за п'ять хвилин до мого заходу у Верховну Раду. Тим не менш, я сказав, що це моє принципове рішення", - стверджував Луценко.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За його словами, заява із відповідним проханням досі "лежить на столі" Порошенка, він обіцяв розглянути після повернення з робочої поїздки.

Як відомо, 6 листопада в Верховній Раді Луценко заявив, що подає у відставку. У парламенті було проведено рейтингове голосування по цьому питанню. Відставку генпрокурора підтримали 38 депутатів. Луценко назвав це "вотумом довіри". 7 листопада Луценко подав Порошенко заяву про відставку.

Дивіться: Луценко заявив про намір подати у відставку

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно заявив про намір подати у відставку найближчим часом. Як повідомляв "Знай.ua", відставка Луценка мало не закінчилася бійкою у Раді. Також "Знай.ua" писав, український парламент не підтримав відставку генпрокурора Юрія Луценка, спікер поставив питання на рейтингове голосування, в результаті підтримали всього 38 нардепів.